sunnuntai 5. elokuuta 2012

vihaiset vatut ja Laurentiuksen kirous

suklaa ja vadelmat ne yhteen soppii,menkäähän jo sinne pussaiskoppiin!


Villivadelmia ei kannata ehkä käydä keräämässä sen takia että säästäisi rahaa, kerääminen on niin hidasta räpellystä että jos jonkun hääkakun verran tahtoo vadelmia siihen menee monta tuntia ja keissi kaljaa. Homma on vaan hauskaa. Vadelmat ja suklaa on niitä mahtipareja jotka on määrätty jo maailman alussa,vähän kun mansikat ja kermavaahto tai pekoni ja bannaani. Hyvä valinta siihen hääkakkuunkin.

Nyt on mahti vadelma-aika! heti lähi skuttaan kun ois jo!kaakaopiirakkapohja
150 g vehnäjauhoja
80 g voita
30 g sokeria
20 - 30 g vettä
20 g kaakaojauhetta
2 g suolaa

Nyprää aineet yhteen tasaiseksi massaksi, vuoraapiirakkavuuat(älä käytä niin paljoa jauhoa kun minä) ja laita ne odottamaan jääkaappiin.


200 g tummaa suklaata
90 g kermaa
30 g valkosuklaata
10 g hunajaa
10 g voita

piirakka pohjalle pohjalle vadelmia


Kuumenna kerma ja hunaja kattilassa ja lisää suklaata, anna vähän jäähtyä ja sekoita mukaan voi. Töki piirakkapohjiin vähän reikiä haarukalla ja paista pohjat ja anna niiden jäähtyä. Vuoraa pohjat vadelmilla ja kaada päälle suklaata reunaan asti niin että kaikki vadelmat peittyy. Anna jähmettyä yön yli jääkaapissa mutta ota lämpeämään huoneenlämpöön ennen syömistä, kylmä pohja on ällöä

piiraan ideana olisi siis että pohjalla olisi marjat ja päällä kaunis sileä suklaa, nii


Toinen piirakka oli tarkotus ottaa retkelle mukaan katsomaan mestausmäkiä Helsingin perukoilla. Tämmöset ei vain jämähdä parissa tunnissa ja sulaa uudestaan kuumassa niinpä jätin piiraan kotiin. Kävelin sitte Starbuckiin kahville, hyvää oli mutta ei kahvia.

silta siis vuodelta 1755, eli vanha romu


nykyään polku mestausmäelle on nätti, asiakkaat ei varmaan ajatelleet samoin


katajan marjat on vielä raakoja mutta valmiilla voisi varmaan maustaa kerman ja tehä hassuja leivonnaisia


pyhän Laurin kirkko, ihme jätkä, aikansa Robin hood ja lukutoukka


10 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Vau, tuota pitääkin kokeilla!: )

statisti kirjoitti...

Näyttää herkulta.
Aleksi oon niin kade kun teet noita ihania kotiseuturetkiä :/ Muutin Helsinkiin viikko sitten enkä tiedä mistään mitään mihin kannattaa mennä tai missä mikäkin on... Oon kaihoten lukenu näitä juttujas jo pitkään. Vinkkejä mistä aloittaa?

aleksi kirjoitti...

Lähiseudussa on hyvä että mistä vaan voi alottaa mutta ite pidän rannoista ja merestä niin vaikka niinkin tylsä kun Suomenlinna on hyvä. Varsinkin jos menee sellasiin paikkoihin mihin ei ole ihan soveliasta turistin mennä. Munkkiniemen rannoilla on hyviä paikkoja ja vaikka lauttasaaren kiertäminen on seikkailu, turistilasit vaan päähän ja eksymäään sopivasti :)

Anonyymi kirjoitti...

Mulla on 7,5kg villivadelmia pakkasessa. Aikaa on mennyt paljon ja vielä täytyy jatkaa. Kahdessa tunnissa saa kerättyä 1200g-2000g mulla on mahtava vadelmapaikka.

Täytyy huomennaa käydä kaupassa pakko saada tota piirakkaa näyttää niin parhaalta!!!

Irma

aleksi kirjoitti...

oho sulla on joku parempi tyyli tohon keräämiseen, mullameninisi koko kesä tollaseen määrään :)

Saara kirjoitti...

No ei järki kun löyty kiva blogi nyt! Selailen täällä arkistoja ja hajoilen leiville ym. Hauska meininki ja ihania herkkuja!

Anonyymi kirjoitti...

Piiraat oli hyviä!

Täytyy olla ihan uskomattoman hyvät vadelmapuskat, että pystyy näitä määriä keräämään. Eiköhän tämä ole semmoinen kerran elämässä. Todella paljon villivadelmia ilman matoja juttu =)

Irma

Maarit kirjoitti...

Yleensä vadelmat on parhaita syödä sellaisenaan (mun mielestä)mutta tämä vois olla toiseksi paras vaihtoehto, kiitokset!

Anonyymi kirjoitti...

ruettiinpa leipomaan, mut lämpötila astetta eikä paistoaikaa lukenu.? Pitääkö pohjan jäätyä ennen kuin vadelmat laitetaan?

aleksi kirjoitti...

mulla oli kaasu-uuni eikä asteista mitään tietoa mutta joku 200 on varmaan hyvä, mutenkin paistan ja muutan lämpöä sen mukaan miltä näyttää.

anna pohjan jäähtyä ennen täyttöä, suklaa ei tykkää jos se laitetaan kuumalle