juustonen savikkapuuro, happamia sieniä sinapissa ja känttyy, joku todella rakastaa mua
Blogi on nykyään kuulemma pelkkää sekoilua jossa käydään vaan retkillä ja harrastetaan kaoottista toimintaa. Nyt palaan juurille ilman retkiä tai suurempaa sekoilua yhden leivän verran. Hippipuput vahingossa ryömivät myös tähän postaukseen, savikkaohrapuuroa(orzotto os tahtoo spendailla) ja pihasainiovoita.
maalaisleipä
esitaikina
80 g hiivaleipäjauhoja
50 g vettä
1 g hiivaa
Sekoita aineet yhteen ja laita taikina jääkaappiin suljetussa purkissa.
taikina
160 g hiivaleipäjauhoja
160 g vettä
15 g vehnärouhetta
7 g hunajaa
5 g suolaa
3 g hiivaa
Anna rouheen liota jokun aikaa vedessä, lisää loput aineet ja vaivaa noin kymmenen minuuttia. Taikinan kuuluu olla aika löysä, mulla taisi olla vähän liian kova. Anna taikinan levätä öljytyssä astiassa kolme tuntia. Rullaa leiväksi ja nosta puolisen tuntia, paista mustaksi.
ohra, sienet ja käntty on kaikki niin landee ruokaa että sen kanssa sopii hyvin nyky countryn helmi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti