tiistai 15. tammikuuta 2013

kakunrakennus on aloitettava pohjasta

voi ei, asun naistenlehdessä!


Voileipäkakun alla ja välissä pitää olla myös hyvä leipä, kykkäsellä peruspaahtiksella ei päästä voileipäkakkutaivaisiin vaikka välissä olisi kultaa ja päällä vaahtokarkkeja. Perunaa ja hunajaa samassa leivässä toimii aina, kannattaa yrittää nuuhkia näyttöä jos vaikka tuoksu tulisi läpi.

jonnekin tänne pitäisi päästä


tonne päälle voisi laittaa King Kongin


perunavuoka
100 g kuumaa vettä
20 g perunahutaletta
15 g vaaleaa siirappia tai hunajaa

Sekoita aineet yhteen ja anna muhia  vähentään niin kauan että se on viilennyt.

220 g jauhoja
50 g vettä
15 g voita
10 g hiivaa
(maitojauhetta purkin ohjeen mukaan)
5 g suolaa

Lisää loput aineet ja vaivaa kymmenisen minuuttia. Anna taikinan levätä puolisen tuntia. Rullaa taikina pötköksi ja nosta sitä noin tunti vuuassa. Paista 225 asteissessa uunissa.

hieman epäonnistuneesta ruisleivästä hieman epäonnistuneita valkosipuliruisnaksuja


 
lopputekstit


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mitäs loihdit kakun täytteeksi? Voileipäkakusta tulee mieleen lähinnä Hugo-vaarin hautajaiset - laitos ansaitsisi varmasti maineenpoalautuksen!
Piia

Hellu kirjoitti...

Näyttää tosiaan herkulliselta. Tomaatti-oliivi-hilloa päällä ja tuorejuustoa? Sisällä sikurirouskutuorejuustoa?

aleksi kirjoitti...

päällä on tomaattipyreestä ja punajuurimehusta tehty geeli, ihan koristeena vaan, maustuu lähinnä makealta. sisällä oli avocadosta ja pinaatista tehty neonvihreä vaahto, täyte oli vaan täytteenä.. tahdoin koittaa saanko mitään aikaan :)