torstai 31. tammikuuta 2013

vaikeita aikoja

toukka


Tuolla ulkona Internetissä tästä leivästä tuli heti kyselyitä että miten tollanen viilletään. Piirsin pari uskomattoman informatiivista kuvaa selitykseksesi. Ja kuulemma näistä viilloista tai leikkauksista niiku vanhanaikasesti sanottaisiin voisi tehdä pienen opuksen, piirtää joku malli ja ottaa kuva raa'asta viilletystä leivästä ja paistetusta. Kauhea hommahan siinä olisi mutta kai se voisi olla joku sarja ja tietty mielikuvituskirjan osa.

Yhtä hankalaa kun leipien viilto on kirjottaa itsestään jotain fiksua nettideittiprofiilia, en minä ole kovin mukava, huumorintajuinen tai urheilullinen. En pidä matkailusta, ystävien tapaamisesta tai yhteisistä hetkistä perheen kanssa. En pidä eläimistä ja kirjat on tylsiä, seurapelit inhimillysyyden syöpä. En osaa puhua kun kahdesta asiasta ja niistäkin olen yleensä hiljaa. Mutta uskallan sanoa etten tajua viineistä mitään.

No kui ois?tuo ja tää


ensin oikealla neljä viiltoa sivulta keskelle ja samat toiselle puolelle mutta niin että viillot loppuvat toisen puolen viillon noin puoleen väliin

hitaampi kauraleipä
60 g jauhoja
35 g vettä
1 g hiivaa

Mulla tämä esi taikina oli kylä juurella mutta en tiedä onko mun juuresta oikeen mihinkään.Sekoita aineet yhteen ja anna muhia jääkaapissa yön yli.

180 g vehnäjauhoja
160 g vettä
40 g kaurahiutaletta
15 g hunajaa
5 g suolaa
3g hiivaa

Anna kaurojen liota vedessä kymmneisen minuuttia ja lisää loput aineet. Vaivaa pitkään kunnes taikinaan tulee hyvä sitko, kaura ensin vastustaa mutta lopulta suostuu mukaan. Anna taikinan levätä komisen tuntia öljytyssä astiassa, taittele paketiksi jokusen kerran. Pyöritä taikian palloksi ja rullaa se hellästi pitkulaiseksi, anna nousta 30-45 minuuttia. Viillä ja paista 225 asteissa uunissa.

se on vähän alinoussut mutta viillot avautu nätisti


 
pidän kumisista eläimistä


6 kommenttia:

Nelle kirjoitti...

"Moi, mä olen Aleksi, mä leivon ja se tuntuu hyvältä!

No, miten ois?"

;)

aleksi kirjoitti...

..no arvaa oonko koittanut. ei toimi

Anonyymi kirjoitti...

Ei liity postauksesi aiheeseen mitenkään, mutta halusinpa vain sanoa, että blogisi on älyttömän hauska. En edes leivo juuri kotona leipää, mutta käyn lukemassa juttujasi jo valloittavan kirjoitustyylin vuoksi. Kiitos!

Janica, Savusuolaa.fi

Iina Kraak kirjoitti...

Kirjoitat siihen, että oot paras Aleksi! Koska niin olet.

Miksi aina parhaat tyypit on epävarmoja itsestään?

Tuuli kirjoitti...

Leipä on hieno ja itseasiassa tuo yllä kirjoittamasi olisi juuri se oikea treffi-ilmoitus, kaikki samanmieliset herää kyllä tuosta!

Heidi kirjoitti...

Tämä menee kokeiluun ja pitää toivoa, että omaankin leipään tulisi yhtä hienot kuviot!

http://urbanflavours.blogspot.fi/