torstai 10. tammikuuta 2013

voiko liikaa suklaata olla liikaa suklaata?

huh huh ja leipä


Milka suklaat tulee suomeen, olin nimittäin lahjontatilaisuudessa ja tiedän. Milkasuklaa ei ole hyvää suklaata vaikka sen voissa keittäisi. Pakko koittaa kun noin sanoin. Keitin voita ja lisäsin suklaata, kolmea eri Milka-suklaata ja tein brownien. Onhan tämä hyvää mutta taju lähtee melkein makeudesta, näissä on varmaan 300 grammaa sokeria 100 grammassa kakkua.

Ajattelin pitää tuparit, tämä olisi yksi tarjottava, muita varmaan voileipäkakku, piirakka tai focaccia ja kaljaa, paljon kaljaa.

koristelu suklaat


hardcore suklaabrownie
50 g voita
90 g maitosuklaata
140 g sokeria
10 g mantelilastuja jotka sattui löytymään kaapista
75 g vehnäjauhoja
2 muna


päälle paloteltua toffeetäytesuklaata, riisisuklaata, riisikrokanttia(koska sitäkin sattui löytymään) ja pari murua sormisuolaa

Ruskista voi lisää vähän jäähtyneeseen voihin suklaa ja sokeri ja sekoita kunnes suklaa on sulaa. Lisää jauhot ja suola, lisää munat ja sekoita tasaiseksi massaksi, lopussa mukaan voi laittaa pähkinöitä tai melkeen mitä vain. Paista 180 asteissa uunissa 30-40 minuuttia kunnes veitseen ei tartu enää kovin paljoa röhnää(ja kyllä on virallinen termi röhnälle) ja pinta karamellisoituu.

pitäähän se leikkaa paloiksi

5 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Mustakin Milka on aika pahaa.Sain kerran ison satsin lahjaksi ja oli pakko antaa se eteenpäin...

Roz kirjoitti...

Anteeksi nyt vaan, mutta Milka on kyllä hyvää=). Juuri testasimme sitä viiden hengen voimin ja yhteenlaskun tuloksena tuli, että hieman normaalia Fazerin sinistä parempaa. Ehkä jopa Marabouta parempaa. Testissä käytimme paljasta Milka maitosuklaata, ei niitä mitään hörpelö-suklaita, joita kaupassa oli. Milka on hivenen makeampaa, öljyisempää, sulavampaa. Ei niin jauhoista ja kitkerää, kuin Fazer.

aleksi kirjoitti...

ei, se vaan ole hyvää suklaata, siinä on jo niin vähän kaakaota ettei se oikeen edes maistu miltään.. mutta en kyllä Fasuun tai marabouhun vertaisi.. ei nekään mitään kovin hyviä ole

Roz kirjoitti...

Olet oikeassa: parasta suklaata on Pirkan kokopähkinä-valkosuklaa, ei fasu eikä marabou. Milkakin tulee vasta pirkan valkosuklaan jälkeen.

aleksi kirjoitti...

Heh heh eipäs olla nyt vitsailla vakavilla asoilla :)
Hyviksi suklaiksi sanoisin Valrhonan, Cluizelin, Praluksen, Amanon, Amedein ja mitä noita on..