lauantai 1. lokakuuta 2011

hatut ja myssyt

no aika fiinii


Joo siis te tyypit jotka seuraa blogeja tarkemmin niin varmana tietääkin tästä Pauligin makupari skabasta. Kisassa pitää vääntä joku fiini pulla ja joka menee yhteen jonkun Pauligin kahvin kanssa. Kilpailuhan on vähän hassu, sai 20 säbää kahvia ja ja sitte se pitää mätsää jonkun kanssa, osaako kukaan bloggari niin paljoa kahvista? osaako yksikään lukija niin paljon kahvista? Tohonhan vois suoraan kirjottaa kirjottaa että kaikki noi menee mun tuulihatun kanssa(Saludo tuo kusien kusikin menee), hatussa on sentään suklaata ja kahvit oli mauttomia ollakseen noin fiinejä ja kalliita.
ekat testi palat jotka on muuten nätimpiä.. mutta näissä ei ole fyllia


Tuulihattu noin tuotteena on ihastuttava, sairaan simppeli jolel voi tehä mitä vaan. Suomessa niiden kauneutta ei oikeen tunnuta ymmärtävän mutta ranskassa niistä on tehty taidetta ja suuseksiä. Oman hatun idean pöllin siis suoraan herra Jacques Genininiltä.. siis lähinnä tuon sokerinhatun tossa hatun päällä.

hatut ja myssyt


kirjotin tän ohjeen joskus kauan sitte samalla kun väänsin näitä, se voi siis olla ihan paska mutta idean saa siitä.

tuulihatut
170 g vettä
100 g vehnäjauhoja
50 g voita
2 munaa
(ripaus suolaa)

Kiehauta vesi, suola ja voi. Lisää kiehuvaan nesteeseen jauhot ja sekoita kunnes massa on kiiltävää ja tasaista. Anna massan viiletä vähän ja sekoita munat sekaan. Pursoja massasta palleroita pellille ja paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

praliini täytteeseen
50 g vettä
50 g sokeria
25 g hasselpähkinä rouhetta

Keitä vettä ja sokeria kattilassa kunnes sokeri alkaa vaahdota ja hieman tummumaan. Lisää pähkinät, sekoita ja kaada leivin paperille kovettumaan. Murskaa kovettunut sokerilevy jauhoksi veitsellä, morttelissa tai sauvasekottimella.

massapussi(huomataan siis oikea termi massapussi ei pursotuspussi koska mehän ei olla pursotamassa mitään, se on kondiittorijuttuja ja minä pysyn niistä kaukana, ihme näperrystä ja hassuttelua) ja croquembouche.. tai no läjä tuulihattuja


sokerikuori
100 g sokeri
100 g vettä

Keitä sokeri ja vesi samalla tavalla kun praliinissa. Dippaa valmiiden tuulihattujen yläosat sokeriin ja laita ne kuivumaanleivinpaperille yläpuoli alas päin niin että sokeria vähän leviää hatun alle, tuulihattuun olisi tarkoitus tulla "jalka".

täyte
5 g tärkkelyssiirappia
25 g valkosuklaa
40 g tumma
5 g hasselpähkinäöljyä
+ purkki kermaa vaahdotettuna
+ 35 g praliinia

Sulata kaikki aineet varovasti ettei suklaa pala. Kääntele suklaamassa kermavaahtoon ja lisää praliini. Praliinia jää vähän yli mutta se on hyvää sellaisenaankin. Anna se vaikka lapsille.

Pursota suklaavaahto tuulihattuhin ja käännä ne toiste päin että jalka kääntyykin hatuksi.

mortelointi


Ja otsikkohan on punk lurex ookoon ekan levyn nimi(?), hieno bändi. Niin hieno että kerrna lainasin niiden siskot ja veljet levyn kirjastosta niin se oli pakko ostaa. Seuraava ralli on samalta levyltä alotus raita.



Muistakaa siis äänestää mua, jos voitan otan sinut mukaan, tietty vaan jos et ole ruma fasisti.

10 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

Mä en ole ruma fasisti, joten lähden mielelläni mukaasi! Olen aika samaa mieltä siitä, mistä avauduit facebookin puolella, äänestys ei ole kauhean reilu, vaan tietyt supersuositut blogit kyllä jyräävät.

aleksi kirjoitti...

eka spammmi! jes!

mut joo oot toka joka ilmottutuu niin katotaan :) toisaalta voitto ei nyt näytä kyllä mahdolliselta. tää postaus oli ehkä vielä normaalia kitkerämpi tänään.. sanotaan vaikka että on huono päivä

Nanna kirjoitti...

Vai huonoa kahvia? ...;)

Ebe kirjoitti...

Hei, kävin äänestämässä tuulihattujasi. Minulle ainakin maistuisi!

Anonyymi kirjoitti...

Äänestin vaan, koska "Saludo, tuo kusien kusi".

meritähti kirjoitti...

kävin äänestämässä sua koska punk on parasta ja pauligit paskaa!

Mari kirjoitti...

Heip, mun äänen saat. Suorastaan söpöjä noin pallukat ja hersyvän näköisiä, mutta eivät kuitenkaan ihan piece of kakku tehdä.

Muutenkin tykkäsin blogisi tyylistä. Olen itse intohimolla vääntänyt ruokaa kymmeniä vuosia ja kuvannutkin tuotoksia, mutta bloggaaminen tuli mieletön vasta tänä syksynä. Ja nyt siis selailen suomalaisia ruokablogeja mielenkiinnolla.

Terkut, Mari ja Jotain Maukasta jotainmaukasta.wordpress.com

Ruben kirjoitti...

Hähää! Kinuskikissa voittaa! Eli siis Paulig. Muut saa kahvia ja pullaa.

aleksi kirjoitti...

kiitos kiitos :)


ja eiköhän se kinuskikissa tosiaan voita.. en ole kyllä edes kattonut moneen päivään noita pisteitä. kyllä mulle ne läjät kahviakin kelpaa.

sauvajyvänen kirjoitti...

Kävin äänestämässä hattui ja myssyi, jos nyt yleensä osasin äänestää oikein. En juo kahvia ollenkaan, ja vähän alkoi jo tökkiä kun kaikki blogit pursuavat toinen toistaan yhdentekevämpiä makupareja (vitsi mikä sana!) mutta löytyihän se helmi, joka sai minut pyörtämään päätökseni olemaan äänestämättä. Jes, tässä oli tyyliä.