keskiviikko 5. lokakuuta 2011

sienestäjänleipä

hyvä muna


Kävin taas silakkamarkkinoilla, en juurikaan pidä niistä kaloista ja ne leivätkin on musta hämmentävän huonoja mutta siellä nyt vaan kuuluu käydä. Ostin sieltä kuitenkin suppilovahveroita joista ajattelin tehä piirakan. Sienipiirakka näin blogia ajatellen on vaan pirun tylsä tuote, täälläkin niitä on ollut ainakin kaksi ja varmasti jokaisessakin muussakin blogissa kerran. Keksinkin siis tehdä tuollasen baarileivän, sienikastiketta ja uppomunake. Rakastan baarileipiä, oopperaleipää ei voita oikeen mikään. Herkkuleivänhän voi tietty tehdä kaupankin paahtiksesta mutta missäs siinä olisi hauskuus?

tästä vois tehdä myös voileipäkakun(ehkä huomenna)


paahtoleipä
150 g vehnäjauhoja
170 g vettä/maitoa
2 g hiivaa

Sekoita aineet yhteen ja anna pari kolme tuntia kunnes mössö näyttää hyvin eläväiseltä, parempi tietty kylmässä yön yli.

95 g vehnäjauhoja
20 g voita
10 g (vaaleaa)siirappia tai hunajaa
5 g suolaa
5 g pellavansiemeniä
2 g hiivaa


lisää kaikki aineet aikaisempaan esitaikinaan. Sekoita koneella kaksi minuttia ja vaivaa nopeammalla noin 10 minuuttia. Anna taikinan levätä kolmisen tuntia öljytyssä astiassa. Littaa taikina levon aikana jokusen kertaa, kolmannen kerran jälkeen taikinan pitäisi nousta todella nopeasti ja sillon se on valmis. Rullaa taikina ja nosta sitä vuuassa noin 45 minuuttia. Paista leipä valmiiksi, ota pois vuuasta ja paista pari minuuttia lisää.

hyvien ajatusten panda, pus


sienikastike
sieniä
kermaa
voita
sinappia
pippuria
suolaa
timjamia

Paista sienet isossa määrässä voita. Lisää valmiisiin sieniin vähän kermaa(kulaus) että siitä tulee kastike ja töräys sinappia. Mausta.


uppomuna
kananmuna
etikkaa veteen

Avaa muna lasiin ja kippaa se sillä hienoisesti kiehuvaan veteen. Keitä pari minuuttia.


Paahda leivän palat ja voitele ne. Lastaa leipien päälle viilennyt kastike, päälimmäiseksi muna ja munalle pippuria ja suolaa.

kaunista

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

sienet asuu metsässä, ei silakkamarkkinoilla. t. puppe

hanna kirjoitti...

mieletön uppis!

voittaa sunnin surullisen esityksen kuusnolla.

aleksi kirjoitti...

puppe: mutta minä silakkamarkkinoilla..

hanna: mun siis pitää varmaan käydä vähän opettamassa niitä, se tosiaan oli surullinen

the finnish-american cook kirjoitti...

Taivahan vallat, että tuli nälkä. Upea leipä!