keskiviikko 12. lokakuuta 2011

hampurilaisateria kahdelle

se on pileet!


Tänään pidimme Ilo-kilpikonnan kanssa juhla-aterian syksyn kunniaksi. Syksy nimittäis alkoi eilen. Hampparien välissä oli perustomaattien ja ketsuppien lisäksi paistettua halloumia ja pekonia. Joskus pitäsi ehkä vielä riipasta ja tehdä ihan pihvi, ihan jauhelihasta mutta en edes tiedä missä se on kaupassa tai millasta sen pitää olla. Koulussa kokeessa kysyttiin mihin jauhelihaa voi käyttää, ajattelin olevani hauska ja vastasin "ei mielellään mihinkään", en päässyt ruokakurssia läpi. Tällä aterialla pistimme ranttaliksi ja ostimme jopa limukkaa!


hampparisämpylä voil. 3(?)
250 g vehnäjauhoja
160 g maitoa
10 g voita
10 g sokeria
6 g hiivaa
5 g suolaa


Vaivaa kaikista aineita taikinaa noin 8 minuttia. Anna taikinan levätä 15 minuuttia. Pyörittele sämpylöiksi ja pyöräytä sämpyltä vehnäjauhossa, nosta 45 minuuttia. Paista 225 asterisessa uunissa ja anna jäähtyä.

Paista pannulla pekoni ja pekonirasvoissa halloumin palat. Paahda sämpylän puolikkaat vielä samalla pannulla. Paikkaa kaikki täytteet sämpylään.

herkkuja konnille


bataattitikut
pikku battaati
öljyä
suolaa ja pippuria
sesaminsiemeniä

Leikkaa bataatti tikuiksi ja keittele ne valmiiksi. Pyörittele tikut öljyssä ja muisteissa ja paista vielä rapeaksi uunissa.

ja vielä kerran pojat!


7 kommenttia:

Heleen kirjoitti...

Olipas hauska postaus!
Kaupan jauhelihaa ei välttämättä tee mieli käyttää, kun on sellaista itse jauhettua päässyt käyttämään; jälkimmäistä ei tarvitse keittää nesteessä ja maku ja hajukin on toinen :). Tosiasiassa vähemmällä lihansyönnillä pärjää muutenkin...

Ankerias Vipunen kirjoitti...

Höh! Pihvi: Jauhettua nautaa, sellaiset 200 g per pihvi, ja 15-20% rasvaa. Ei korpujauhoja eikä munia, suolaa ja pippuria vaan, keskelle ehkä nokare voita.

Luumukka kirjoitti...

Melko maukkaan näköinen satsi.

Anonyymi kirjoitti...

että sä oot lysti.

La fille du vent kirjoitti...

Meilläkin oli viime vkolla hampparipäivä, jauhispihvillä tosin. Ja bataattiraneja myös! On aika herkkua, kun ite tekee.

Anonyymi kirjoitti...

MIKSI ei Ilo seikkaile useammin? MIKSI?!

meidän aleksi kirjoitti...

Hamppari on kyllä ite tehtynä tosiaan hyvää vaikkakin niillä saa aina kamalan ähkyn aikaan..

Anonyymi: ehkä pitää ottaa ilo tosiaan useimmin mukaan mutta kun se asuu nykyään keittiön kaapissa niin se ei ole niin usein mukana..