maanantai 19. huhtikuuta 2010

fenkolipähkinät

automuki


Tastespottingista etsin kuinka fenkoli pitäisi järkätä ruuaksi niin löysinkin tämmösen herkkusnaksin. Pähkinöitä fenkolinsiemenillä ja pippurilla, tosi herkkua. En ollutkaan keksinyt koskaan käyttää fenkolia pähkinöihin vaikka saman tyyllisiä kikkailuja on tullut tehtyä. Fenkolin siemenet paahtuu ja ehkä tulee hennomman makuisiksi näissä mutta se lakumaku silti tuntuu hauskausti.


Pähkinät pippurilla ja fenkolilla
mitään selkeitä määriä ei ole mutta ei kai tämmöseen tarvitsekaan?
pähkinöitä, itsella cashew-pähkinät
suolaa
sokeria sen verran että joka pähkinä päälystyy
fenkolin siemeniä
pippuria myllystä
jokunen tippa vettä

Tietenkin tätä voi soveltaa ja laittaa mitä vain, sokeri on kyllä tärkeä koska se pitää mausteet hyvin pähkinöissä kiinni.

Kaikki mausteet sekoitetaan yhtee, lisätään pähkinät ja vesi. Kaikki sekoitellan hyvin yhteen että joka pähkinässä on maistetta. Pähkinät levitetään pellille ja paahdetaan 160 asteissa uunissa kunnes sokeri on tummentunut ja pähkinät ihastuttavia.


Mutta mitä siitä fenkolista voi sitte tehdä? ja mikä on paras pähkinä? ..musta varmaan tylsä hassel lopulta kuitenkin.

5 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Jännä ohje.Olen käyttänyt erilaisia mausteita pähkinöissä mutta fenkolia en olisi keksinyt käyttää....

Nelle kirjoitti...

olisko kumminkin 160 astetta? :) Fenkoli on tosiaan aika hauska idea pähkinälle. En ole koskaan itse tehnyt tommosia, vaikka muutaman tutun itse tekemiä naksupähkinöitä olen syönytkin...

aleksi kirjoitti...

tosiaan 160 asteessa.. tai en edes tiiä kun itte vaan laitoin ton kaasun johonkin matalammalle :)

May kirjoitti...

Jokunen aika sitten maustoin cashewpähkinöitä chilillä ja limellä. Mausteet pysyi kiinni kun niistä teki seoksen munanvalkuaiseen. Taisi siihen sokeria ja suolaakin tulla - oli todella hyvää. Martha Stewartilta reseptin kaappasin.

Fenkoli.. hmm. Tekisi mieli kokeilla tilliä, täältä meiltä kun ei tillichipsejäkään saa muualta kuin IKEAsta

May kirjoitti...

Ps. Mielestäni ainoat pähkinät, jotka makunsa puolesta sopivat maustettaviksi ovat maapähkinät ja cashewpähkinät, ja näistäkin maapähkinät vain suolattaviksi.
Itse tehdyt suolapähkinät ovat myös todella hyviä: ostetaan pussi maapähkinöitä (mikäli löytyy niin paahtamattomia), laitetaan ne pellille leivinpaperin päälle, spreijataan kunnolla vedellä, heitellään suolaa kunnolla päälle ja sekoitellaan. Sitten uuniin paahtumaan. Anopin resepti, toimii.