tomaatti Tahdoin tehdä leipää jossa olisi pekaani pähkinöitä mutta jostain syystä lähikaupanhalvimmat pähkinät oli cashewit niin siitä tuli jotenkin aurinkokuivattutomaattileipä. Aurinkotomaatit maistuu jo liikaakin leivässä ja peitti kaiken muun, hyvää se oli mutta liikaa. Itse leipä oli taas todella maukas niin tein uudestaan lähes samalla ohjeellä mutta pähkinöinä hullulta päiviltä löydettyjä saksanpähkinöitä ja sinihomejuustoa. Juustopähkinäleivästä tuli ehkä leipänä tylsempi mutta mausteet toimivat paljon paremmin ja ruma se on. Sinihome juustona leivässä on Tanskalaista Bornzolaa joka on jonkun sortin Tanska versio gorgonzolasta. Juusto on aivan mahtavaa, vähän kun homehtunut parmesaani.
nousemassa pähkinäleipä1. päivä130 g vehnäjauhoja
100 g vettä
2 g hiivaa
10 g sihtirisjauhoja
7 g vehnäleseitä
juustoisessa versiossa ruis oli jättty pois ja leseitä oli 15 g.
Kaikki sekoitetaan yhteen ja annetaan muhia muovin alla yön yli.
2. päivä100 g vehnäjauhoja
75 g vettä
5 suolaa
tomaattiversio:
40 g aurinkokuivattuja tomaatteja, mulla oli sellasia kuivia, ne kannattaa huuhdella liiasta suolasta.
30 g cashew-pähkinöitä
10 g oliiviöljyä
juustopähkinäversio:
40 g sakssanpähkinöitä
40 g sinihomejuustoa
sinihomejuusto Mittaa eiliseen mömmöön mukaan kaikki muut paitsi täyttet ja vaivaa hyvä sitko. Paloittele sinihomejuusto kuutioksi ja laita pakkaseen ettei se liikaa hajoa taikinaan. Lisää lopussa pähkinät ja kaikki muu. Laita taikina öljyttyyn astiaan ja nosta kolme kertaa puolituntia joiden välissä tehdään strech&fold. Nosta muotoiltua leipää vielä 45 minuuttia ja laita niin kuumaan uuniin kun lähtee, laske lämpö 210 viiden minuutin kuluttua.
juustoleivän sisus
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti