maanantai 12. huhtikuuta 2010

tomaattipiiras kultani

pikku tomaatit


Tarkoituksena oli tehdä tavallinen joku quiche tyylinen piirakka ja vaikka aurinkokuivatuista tomaateista leipää mutta pelkillä tomaateilla täytetty piiras on jo pitkään kiehtonut. Netissä ja jossain kirjassa olen törmännyt piirakkaan jossa on pelkkiä tomaatteja koko piiraspohja täynnä ja vielä osassa tomaateissa kannat ja kepitkin mukana, se on ollut niin nätti että on pitkään pitänyt testata. Ohjetta en ole tietenkään koskaan sen kummemmin jaksanut katsoa, kai niissä jotain tuorejuustoa oli osassa vähän tomaattien alla niin omaani laitoin turkkilaista jugurttia kun sitä oli. Piiras on todella yksinkertainen ja helppo, lähinnähän tässä on paistettuja tomaatteja pienen jugurtti kerroksen päällä ja alla mahtava pohja. Ihan mahtavaa ja näyttävää.. tomaatitkin muuten räjähtelee hassusti.

raakana


quiche pohja vähänkin isommalle vuualle tee tuplana
108 g jauhoja
90 g voita
2 g suolaa
18 g vettä

Aineet sekoitetaan tasaiseksi massaksi ja massa laitetaan muoviin jääkaapiin rentoutumaan tai pohja kaulitaan heti, täytetään ja laitetaan koko homma kylmään.

täyte
pikkutomaatteja
turkkilaista jugurttia, joku tuorejuusto tai vuohenjuusto muruina toimisi varmaan ihan täysii myös
vähän sinihomejuustoa
aurinkokuivattua tomaatti pienittynä
oliiviöljyä
pippuria
basilikaa, tuore tietty kiva

Levitä ohut puolen sentin kerros jugurttia piirakkapohjalle ja sen päälle aurinkotomaatin murut ja homejuusto, päälle pippuria ja yrttiä. Lado tomaatit piiraan päälle miten parhaaksi näet, mulla loppu ne itse asiassa kesken niin tossa on tollainen hieno design. Liruttele vähän öljyä tomaateilla. Paistoin kaasun kohdassa 6 joka on varmaan jotain vähän alle 200.. 180?

En muuten vähän aikaa sitte edes juuri pitänyt tomaateista.

pikkupalat

1 kommentti:

Noora kirjoitti...

Tosi herkkua, njams!