perjantai 2. huhtikuuta 2010

pääsiäislimppu

leipä ja tötsä


Vaikka meillä ei ole koskaan kummemmin pääsiäistä vietetty ja nykyään tietää millon se on lähinnä siitä ettei töihin tarvitse mennä niin on se hyvä syy silti tehdä maustettua leipää. Alun perin ideanani oli tehdä niin paljolla aniksella maustettu leipä että siitä olisi tullut mieleen lakunmussutus mutta en löytänyt anista kaupasta ollenkaan. Laitoin sitte leipään vaan kaikkea pääsiäisen makuista mitä kaapista löytyi. Pääsiäis leipähän on ihan samaa tavaraa kun joululimputkin eli taikinaan vähän ruista, mausteita ja siirappia. Tähän yritin käyttää koristelussa temppua jonka näin jossain videossa joka esitteli ruotsalaista leipää, tähtityllalla tökitään leipään kuoppia joiden pitäis noustessa avautua ja näyttää tähdiltä. Ei näytä mutta hyväähän se leipä oli.

mom mom mom


pääsiäislimppu tosi pitkä aineslista tässä
210 g hiivaleipäjauhoja
150 g vettä
20 g siirappia
20 g sihtiruisjauhoja
10 g normi karheita ruisjauhoja
5 g suolaa
3 g maltaita
3 g fenkolin siemeniä
1 g kuminoita
rusinoita?

Kaikki aineet sekoitetan ja vaivataan hyväksi taikinaksi. Anna taikinan levätä öljytyssä astissa tunti tai kunnes se alkaa olemaan kunnolla noussut ja muhea. Muotoile limpuksi ja nosta 45 minuuttia. Töki vaikka haarukalla pintaan reikiä, tällaisia leipiä yleensä jauhoteta tai viilletä mutta kotianarkismi tekee onnelliseksi. Paista.

Sieniravioleja ruusukaalisalaatilla

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Taikina nousemassa - jännitys kohoaa. Hetken jo luulin että lapset jää ilman leipää, mutta tulihan se blogi sieltä;)

Okriina kirjoitti...

kiva leipä, mutta toi ruoka kiinnostaa vielä enemän :)

Veera kirjoitti...

Okriinan kanssa samoilla linjoilla!

aleksi kirjoitti...

no ruuassa on noi pari raviolia missä on sisällä silppuna paistettua herkkusientä ja valkosipulia, juustoa ja vähän tryffeliöljyä.. salaatti on aika lailla mikä näkyykin, keitettyjä ruusukaaleja, paprikaa, tomaattia, öljyä ja silleen.. hyvää oli :)

Merituuli kirjoitti...

musta toi koristelu on hieno!