todella kumman näkösiä sisältä Juurelle pitäisi pitää varmaan jo kahden kuun synttärit ja ehkä kohta hautajaisetkin. Se on alkanut taas haista kummalle liuottimelle ja viime leipä oli kumman makunen ja niin hapan että kiille sulaa hampaista. Pitää varmaan yrittää herättää sitä eloon pari päivää lämpimässä ruokkimalla kunnolla ja siirtää se taas kylmään makailemaan. Aiemmasta leivästä sen sisaan tuli todella maukas ja hieno, ohje on lähinnä normi ohje jota käytän valkoiseen leipään mutta osa jauhoista ja vedestä oli vaihdettu juureen.
hurjasti repeää nää leipä pelkästään vedestä, jauhosta ja suolasta
185 g vehnäjauhoja
130 g eloisaa juurta
85 g vettä
5 g suolaa
Tee ja vaivaa taikina, anna levätä kolme neljä tuntia ja venyttele ja viikkaile taikinaa puolen tunnin välein. Muotoile leiväksi ja nosta noin kaksi tuntia.
tein myös pinaattivartaan tossa joku päivä
4 kommenttia:
VAUTSI! Toi varrasleipä on tosi hyvän näköinen! Nam...
niin, koska se leipomo-kahvila olikaan tulossa...? :)
Oi harmi, en tainnut muistuttaa, että avattu säilyy jääkaapissa vain jonkin aikaa. Ja syy: korkissa on ne reijät pursotusta varten, joten ei tiivis. Laitan sulle 2 tuubia tulemaan huomenna- ja rullaa vaikka sit' sen toisen loppu pakastepussiin ja tuikkaa pakkaseen avaamaton säilyy huoneenkin lämmössä n. päiväykseen asti. Mulla on sinulle muutakin, se tulee myöhemmin, menen kotiin Terv. Nami-hiiri
okriina: heti tulee leipomo kun jokun hoitaa kaikki asiat.. en osaa hoitaa sellasia :)
Lähetä kommentti