keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

pitkästä aikaa briossi

mun briossin päät menee aina vinoon mutta kai se on vaan mun juttu


Tämä on niin hyvä leivonnainen että tuntuu kun olisi juhlat suussa. Osasyynä herkullisuuteen saattaa olla että käytin maitona osan kermaa ja osan vettä kun kerma alko olemaan tiensä päässä. Pekonin paikalle taikinaan voi laittaa vaikka suklaata tai jättää mausteen kokonaan pois mutta yön yli leputtamisen aikana pekonin maku leviää hienosti koko pullaan.

pään askartelu tekee oikeasti pullasta herkullisemman, vähän kun pullapitkossakin, uskomatonta mutta totta!


pekonibriossi
1.
250 g jauhoja
150 g rasvasta maitoa
25 g sokeria
20 g hiivaa
5 g suolaa
muna

2.
50 g kuutiotua pehmeää voita
noin 30 g paistettua peksua

1 muna eroteltuna munaukseen ja sesaminsiemeniä koristeeksi


Vaivaa ohjeen ykkös kohdan aineita koneella noin kymmenen minuttia, lisää voi parissa osassa ja vaivaa kunnolla taikinaan, lisää peksu. Anna taikinan levätä yön yli tai pidempääkin jääkaapissa. Leivo kylmästä taikinasta pikku briosseja(70 g), pitko tai yksi vuokaleipä. Leivonan apuna kannattaa käyttää jauhoja, briossit on ilkeitä pikku pirulaisia. Voitele briossit valkuaisella ja anna nousta peittämättä noin tunti, voitele uudestaan ja ripottele päälle pari sesaminsiementä.

sinihomejuusto


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onks tossa yhtään voita? Eihän briossi ole mitäään ilman voita... sehän suurinpiirtein tehdään voihin... tai margariiniin...

aleksi kirjoitti...

Kohdassa 2. Lukee että 50 g voita ja pekonia.. Ei margariinia briossiin, se ei maistu miltään