maanantai 11. kesäkuuta 2012

hengissä läpi helsingin.. puistojen #1

terrrvee tuloaa!


Helsinki on täynnä puistoja ja ne kaikki ei ole täynnä huutavia teinejä ja hassispiikkejä vaikka Hesarin keskustelupalstoilta sellasen kuvan saakin. Suurimmassa osassa puistoja saa olla lähinnä täysin yksin, joku mummo tai pupu voi köpöttää ohi. Ajattelin listata hyviä pikkupuistoja ja puiston hommaa hoitavia paikkoja joihin ei välttämättä törmää vahingossa tai ne löytää vain vahingossa. Tästä saa hyvän kaupunkiseikkailun ja lähiseutumatkailua parhaimmillaan, pakkaa vaan lapset reppuun, pari lekaa skumppaa ja eväät.

Näitä on tietenkin paljon enemmän ympäriinsä mutta kävelin melkeen kaikki kerralal läpi eikä lopussa enää huvittanut lähteä jonnekin Töölööseen yhden puun takia. Saa tästä ihan hyvän aamukävelyn kyllä.

paljon kukkia


1 Lintsin salainen puutarha
Kai tälle puistolle on nimikin mutta puutarha kuvaa tätä parhaiten, paljon hyvin hoidettuja kukkaistutuksia ja joku yksinäinen ukkeli. Puisto on ihan Lintsin takaoven vieressä, siinä jolle pääsee kasi-ratikalla.

pitkä silta


2 Kaisanimenranta
Tämä paikka ei ole edes mitenkään kovin piilossa silti täälä tulee harvoin käytyä. Hyvä paikka seurata luontoa, spuget käy uimassa ja laiturin alla on kaloja.

näitä melkeen kaikki yhdistää vesi


3 HalkolaituriEi ole puistoa nähnytkään, joku ruohotukku saattaa puskea tienraosta mutta ihan ykkösmesta. Tuolla takan löytyy myös Anton & Anton jos bisse ja eväät loppuu kesken.

kallio keskellä kaupunkia


4 Uspenskin katedraalin galtsi
Aika komeet maisemat ja silleen.

keskellä on ihme tötsä jossa voi istua ja katella Skattaa ja merta

5 se puisto siinä Siljan terminaalin yläpuolella

Jos puistoonpitää kiivetä aidan yli sen on pakko on hyvä. Vieressä on myös savukalakauppa josta saa hyvät eväät.

se mies

6 Iso jalkaisen miehen puisto
Itse puisto taitaa olla vähän kykkänen mutta mäellä ovat pikkukadut ja talot on jees, ihan kun olis ulkomailla. Tossa vieressä on myös meidän kaikkien uusi mieliravintola Hoku ja Koffin puisto jos tahtoo niitä huutavia teinejä.

ohikulkijat ilahtuu aina kun näkee jonkun tuolla


7 tötsätasanne
Jos tahtoo erikoisuuden tavoittelua puistoiluun. Jonkun sähköpömpelin katolla on aidat, paikka on kun terassi ilman kallista kaljaa muovituopeissa ja juntteja.

epämääräset puoliksi vedessä olevat rakennelmat on jees


8 se saari josta on puhuttu
Uusin puistolöytö, ihan päräyttävä mesta jonne ei vahingossa löydä. Länsiväylän alusta ihan hullujenhuoneen vierestä lähtee aika hyvin piilotettu hiekkatie jossa lukee ettei se ole käytössä, sinne vaan. Hullujenhuoneen rannassakin kannattaa käydä.

merimaisemat vaan jatkuu

9 Lehtisaaren ranta
Ja lähitienoot. Hienoja siltoja ja rantsuja.


kliksuta tätä


1 kommentti:

Tuuli kirjoitti...

Kiitokset tutkimustyöstä! :-)