tiistai 19. kesäkuuta 2012

villiä hippipuppua

perunasalaatti etikkatakiasella, sipulinvarsilla ja ruohosipulin nupuilla


Keksin aina uusia innostuksen kohteita, nyt se tietty on villiyrtit, vihannekset ja niiden metsästys. Pari vuotta olen jo keväisin katellut saniaisia ja muita mutta se alkuu pääsy on aina vaikeita. Pari päivää sitte kuitenkin kerättiin ittemme ja lähdettiin ensin Alppariin ja siitä Lauttasaaren rantsulle. Rannoilta löytyi tosi hyvin varskinkin takiasia ja maksaruohoa. Rannat on myös ykkösmesta pelätä helvetin isoja ja vihasia joutsenia ja löytää ruohosipulia.

käntty kaikilla yrteillä mutta enimmäkseen jotain laukkaa jonka nimen jo unohdin ja suolaheinää


sinihomejuusto on valmis eikä liity tähän mitenkään


orvokeista ja kallioimarteesta keitetty siirappi valkkarin maustamiseen juhannuksena


etikassa ja mausteissa lillutetut maksaruohon päät/nuput on ihan kun kapriksia


4 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

maksaruoho on ihan lempparia. en ole kyllä yrittänyt lilluttaa niitä missään. kerran kokeilin fritata, mutta ei hyvä.

Anonyymi kirjoitti...

Kallioilta voi löytää myös villisuolaheinää, joka on hirmu hyvää... Teitkö takiaisen juurista jotakin, vai miten käytit ne?

aleksi kirjoitti...

merituuli: niistä ihan ruohon päistä tuli kivoja jossa lehdet on vielä vähän kasassa mutta heti kunnon lehdet ei toiminut.. se kasvi taitaa suuttua kaikesta paitsi kylmän veden kylvystä.

pinea: käytin takiaisten varsia, sellasten jotka ei ole vielä kukkineet, vähän kuorin.. mukana taisi olla myös suolaheinää ja ruohosipulia samoilta rannoilta

Merituuli kirjoitti...

Kyllä ne kunnon lehdetkin meille toimii silputtuna salaatissa. Mutta ne "päämäiset" lehdet on kyllä aika herneenmakuisia, ainakin alkukesästä. Se suutuntuma on ihan paras!