sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

porkkanafocaccia

hunajaporkkana rakuunalla, pizzalla.


Nyt kesäloma alkaa olemaan mennyttä ja voi ehkä taas tehä blogillekin jotain. Aikasemmin lomalla on ollut enemmän aikaa nykyään jotenkin on käynyt toistepäin.

Joo ja en käynyt Taste of Helsingissä, siitä voi lukea jokaisesta muusta blogista.

sexy lähäri


pohja
100 g vettä
100 g vehnäjauhoja
1 g hiivaa

Sekoita aineet yhteen ja anna käydä yön yli.


130 g vehnäjauhoja
60 g vettä
10 g oliiviöljyä
5 g suolaa
3 g hiivaa

Sekoita loput aineet esitaikinaan ja vaivaa koneella kymmenisen minuuttia. Pyöritä taikinasta pallo ja anna sen levätä tunti jauhotetulla pöydällä.

pornahtava lähäri


päälle
pari porkkanaa
oliiviöljyä
etikkaa
hunajaa
suolaa
rakunaa
parmesaania
mozzarellaa
chiliä

Keitä porkkanoita jonkun aikaa kunnes ne vähän pehmenee, leikkaa porkkanat ohuiksi liuruiksi. Sekoita yhteen etikka, chilli, hunaja, rakuuna, suola ja öljy ja pyörittele porkkanaliurut sekotuksessa. Littaa taikina pallo pizzaksi. Lastaa pizzapohjan päälle (tässä järjestyksessä) mozzarella, porkkanat, parmesaania, pippuria ja liraus öljyä.

hunajaporkkanat pääsi myös leivän kaveriksi


1 kommentti:

Plvi kirjoitti...

mä oon joutunut olemaan puol vuotta lukematta sun blogia kun se ei kuubasta käsin auennut. mä oon myös joutunut (lue:saanut) elää pavuilla ja riisillä puoli vuotta. nyt oon lähestulkoon kotimatkalla ja kun heinäkuussa laskeudun suomeen, ja saan astua mun omaan keittiöön, mä aion aloittaa kokkailun tästä reseptistä. toivottavasti voin maratoninomaisesti käydä mun missaamat postaukset läpi. en voi muuta sanoa kun nam.