tiistai 26. kesäkuuta 2012

tomaattifougasse ei pelkää mitään paitsi kryptoniittia

nyt pakkaan tän mukaan ja lähen kaupungille


Mulla on hienoja aurinkokuivattuja tomaatteja ja tahdoin tehdä niistä leivän. Ensimmäisenä mieleen tuli joku vuoka mutta niitä on ollut koko ajan, sitte patonki, mutta kuinka monta maustettua patonkia mulla on ollut täällä? Tuhat? Ei kai vaan ole blogitympääntyminen taas ovella? Kuinka monesta pitsakkeesta voi blogata peräkkäin? Onko se pilvi vai purjelentokone? Vai se vanha tuttu Clark Kent?

koiraa ei haittaa vaikka pizzaa ois joka päivä


kaavio numero yksi


tomaattifougasse
250 g jauhoa
160 g vettä
15 g oliiviöljyä tai tomaattiöljyä jos ne on sellasessa
10 g hunajaa
6 g hiivaa
5 g suolaa

20 - 30 g aurinkokuivattuja tomaatteja
juustoa päälle jos tuntuu siltä

Vaivaa kunnon taikina kaikista aineista paitsi tompsuista. Lisää pienityt tomaatit joukkoon, jos tomaatit tosi kuivia niin viitä kannattaa vähän liottaa vedessä. Anna vaivatun taikinan levätä öjytyssä astiassa pari tuntia. Riivaa taikinasta pallo ja anna sen levätä kymmenisen minuttia. Taputtele taikina sentin paksuksi lätyksi pellille tai jauhotetulle leipälapiolle niikun minä. Jos taikina ei oikeen littaannu niin anna sen vielä levätä jokunen minuutti. Jos laitat leivän pinnalle juustoa niin kostuta sen pinta nyt ja taputtele pintaan vähän juustoa. Anna lätyn nousta puolisen tuntia, tee koriste viillot leipään ja venyttele reiät auki. Paista.

pakollinen lähäripää on terästä mutta sydän kultaa


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nää nykyiset systeemit on sitä luokkaa, ettei paljoo viitti kommenttii laittaa, mut Aleksi, oot ihana ja toi koira lämmitti mun sydämen.

Yaelian kirjoitti...

Näyttää kyllä mielettömän hyvältä.Ja hauveli melkein kuin meidän naapurin hauva..

aleksi kirjoitti...

Onko sitä luokkaa hyvällä vai pahalla?