Mulla on hienoja aurinkokuivattuja tomaatteja ja tahdoin tehdä niistä leivän. Ensimmäisenä mieleen tuli joku vuoka mutta niitä on ollut koko ajan, sitte patonki, mutta kuinka monta maustettua patonkia mulla on ollut täällä? Tuhat? Ei kai vaan ole blogitympääntyminen taas ovella? Kuinka monesta pitsakkeesta voi blogata peräkkäin? Onko se pilvi vai purjelentokone? Vai se vanha tuttu Clark Kent?
tomaattifougasse
250 g jauhoa
160 g vettä
15 g oliiviöljyä tai tomaattiöljyä jos ne on sellasessa
10 g hunajaa
6 g hiivaa
5 g suolaa
20 - 30 g aurinkokuivattuja tomaatteja
juustoa päälle jos tuntuu siltä
Vaivaa kunnon taikina kaikista aineista paitsi tompsuista. Lisää pienityt tomaatit joukkoon, jos tomaatit tosi kuivia niin viitä kannattaa vähän liottaa vedessä. Anna vaivatun taikinan levätä öjytyssä astiassa pari tuntia. Riivaa taikinasta pallo ja anna sen levätä kymmenisen minuttia. Taputtele taikina sentin paksuksi lätyksi pellille tai jauhotetulle leipälapiolle niikun minä. Jos taikina ei oikeen littaannu niin anna sen vielä levätä jokunen minuutti. Jos laitat leivän pinnalle juustoa niin kostuta sen pinta nyt ja taputtele pintaan vähän juustoa. Anna lätyn nousta puolisen tuntia, tee koriste viillot leipään ja venyttele reiät auki. Paista.
pakollinen lähäri
pää on terästä mutta sydän kultaa
3 kommenttia:
Nää nykyiset systeemit on sitä luokkaa, ettei paljoo viitti kommenttii laittaa, mut Aleksi, oot ihana ja toi koira lämmitti mun sydämen.
Näyttää kyllä mielettömän hyvältä.Ja hauveli melkein kuin meidän naapurin hauva..
Onko sitä luokkaa hyvällä vai pahalla?
Lähetä kommentti