perjantai 18. marraskuuta 2011

veden silittelyä ja iso kuu

vähän rustiikkinen muoto tällä kertaa


Aloitan asialla joka ei liity täähän mitenkään, vihaan huulirasvaa, se haisee, maistuu hirveältä ja tuntuu että koko naama olisi tahmea ja inhottava. Oli vaan pakko pistää kun ulkoilma ja työ kiusaa.

Muttajoo. Tänään pidettiin rakkaan siskoni kanssa "kävellään kaupungilla ja tuhlataan aivan liika rakkaan itseni rahoja"-päivä. Käytiiin myös Ullanlinnan(mäen) kohtuu uudessa trendi lähäri/luomu kaupassa Aitokaupassa. Aitokauppa on muuten aikalailla se paras näistä sen korkeavuorenkadulla olevan pikkukauppan ja Kumpuodin lisäksi ja tuolta tulee jopa ostettua joskus jotain. Palvelukin on hyvää eikä vaikka eat&joyn trendibaari kavereidenkanssahengailutyyliä(Biiffi?). Kaupasta ostin pizza tarvikkeita; creme fraichea, vuohenjuustoa, juustoa rucolaa, kaljaa ja verigreippiä(ja toisesta kaupasta pirun komeet kengät, nyt kelpaa spendailla huomenna ravintolapäivässä).

greippipitsa, sama vitsi kun viime postissakin.. äääää.. nauran perseeni IRTI!


pizza sekä juustolla että greipillä
pohja
150 g vehnäjauhoja
100 g vettä
2 g suolaa
2 g hiivaa

Vaivaa aineista taikina koneella kunnes taikinassa on tosi jees sitko, viitisentoista minuuttia tekee ehkä hommat. Riivaa taikinasta pallo ja laita se lepäämään jauhotetulle pöydälle tai pellille muovin alle pariksi tuntia, littaa pallo puolessa välissä noin puolen pitsan kokoiseksi ja lopussa koko komeuteensa.

päälle
greippiä suolistettuna siis ilman kalvoja
creme fraichea johon on sekotettu vähän oliiviöljyä, pippuria ja mausteita valinan mukaan
vuohen juustoa
juustoraastetta pikkusen
14 pinjan siementä
oliiviöljyä
rucolaa tahi basilikaa

Levitä fraichesekotus ohuesto pohjan päälle, sen päälle ihan pikkusen juustorastetta, vuohenjuustorinkuloita, pari pinjan siementä(paahdetut tietty vasta paiston jälkeen) ja liraus oliiviöljyä. Paista pitsa lähes valmiiksi niin kuumassa kun lähtee, asettele greippiluirot nätisti sen päälle ja paista vielä jokunen minuutti. Valmiin pitsan päälle rucolaa, toinen liraus öljyä ja ripaus suolaa.

palaakun kuu on kuin iso pizza, se on rakkautta se


8 kommenttia:

Jeppsjee kirjoitti...

Hömm, tuli tässä mieleen kysymys joka liittyy pizzaankin periaatteessa. Suomessahan lasketaan taikinan aineet aina nestelitraa kohti kun taas muualla (jenkkilässä) vissiin jauhokiloa kohti. Jenkkien on helppo laskea valmiin taikinan kosteusprosentti kun vaan lisää vettä sen verran ku tarvii, mutta miten se toimii toisinpäin, eli suomalaisittain? Paljonko litran taikinaan pitää laittaa jauhoja että se on vaikka 60% kosteudeltaan? Voidaanhan laskea että 1000 / 0,6 = 1667. Tuota olen kokeillut mutta ei tarvinnut edes kaikkia jauhoja lisätä ennen kuin huomasi että vituiks menee, eli koostumus tulee olemaan putselia jos kaikki laittaa. Sitten tietysti on se mahis että punnasin väärin ja kirjoitin kaiken turhaan.

Jaana L kirjoitti...

ihkuu dean martinii.Pientä romantisointii, hei !
-J

meidän aleksi kirjoitti...

jeppsjee: en oikeasti tiedä, en ole kai ikinä tehnyt yhtään taikinaa litroissa ja deseissä.. koko juttu litran taikinoista on mulle ihan sekoilua :) mutta luulisi että se lakettaisiin noin kun laitoit

jaana: joo romantisoitia perjantai-iltaan.. olisin tahtonut kyllä eri version samasta biisistä mutta tossa oli video

Jeppsjee kirjoitti...

Tehdäänkö teillä töissä sitten niin että lasketaan veden määrä jauhokiloa kohti (jenkkityyliin)? Sitä en tahdo uskoa että teette taikinat perstuntumalta :D

meidän aleksi kirjoitti...

se katotaan ohjeesta :) en ole mitään prossia joutunutu ikinä laskemaan.. omat ohjeet aika fiiliksellä kun tiiän suurin piirtein millanen taikina tulee kun vettä on joku määrä jotain jauho määrää kohden

Iina Kraak kirjoitti...

Sitä vaan Aleksi, että sä oot ihan paras! Ei mul muuta.

meidän aleksi kirjoitti...

Iina, säkin oot paras, pus!

tiina - fanni ja kaneli kirjoitti...

No ei voi sanoa muuta kun että täytyy kokeilla! :)