tiistai 29. marraskuuta 2011

joulu on taas joulu on taas ja tontut täynnä puuroo

tästä se lähtee


Joo niin on. Tänä vuonna ei taas joulu nappaa yhtään, hirveä vouhotus ja mainos helvetti vuoden ainosta juhlasta jolloin ei kuulu mennä huutamaan torille tai hukkua lampeen jonnekin landelle josta ei kukaan ole koskaan kuullutkaan. Onneksi sen jälkeen on heti uusivuosi jolloin noiden lisäksi vielä kuuluu räjäyttää naapurin postilaatikkokin. Kansa psykoilee joulusta jo kesäkuussa, ostaa toisilleen sielutonta roskaa mitä kukaan ei tarvitse, intoilee kuivasta kehnosta kinkusta ja syö läjittain huonoa suklaata ja kauhistelee joulukilojaan töissä kuukauden. Ja joulu leipomossa, huh. Joulu myös pilaa vuoden kulun järjestyksen, yhtäkkiä huomaa että kesän paikalla on iso musta reikä kun ei tullutkaan tehtyä mitään ja joulu kahden viikon päästä ja sen jälkeen alkaa pitkä talvi joka loppuu vappuna. Tällä hetkellä tuntuu että hyviä puolia joulussa on että Stokka myy baby stiltonia (joka on niin hyvää että vie housutkin jalasta) ja se että voi tehä joulutuotteita blogiin, hitto niillä tulee kävijää.

En mä oikeasti joulua vihaa mutta tänään se ei nappaa ja monille se on oikeasti surkein juhla vuodesta.. kinkkupitsä roskapankista ja sixkspäkki kaljaa, telkkarikin on hajalla.

ostin ekat piparimuotitkin


pihviä ja etikkaretiisiä


joululimppu
250 g vehnäjauhoja
150 g vettä
20 g siirappia
15 g ruisjauhoja
10 g voita
6 g hiivaa
5 g suolaa
3 g jauhettua fenkolia
3 g pomeranssijauhetta

Vaivaa taikinaa 8 minuuttia, anna taikinan levätä muovin alla pari tuntia. Muotoile leiväksi, nosta noin tunti. Voitele munalla ja asettele päälle koristeeksi pari piparia. Tällaseen joku santataikina tähti sopii mutta mä lähin kikkailee ja väsäsin pari juustokeksiä. Paista vähän viileämmässä uunissa koska voideltu pinta ja piparit ottaa tosi helposti väriä.

voita ja piparia


juustokeksit
70 g vehnäjauhoja
45 g kylmää Italialasta voita
30 g kovaa juustoa, parmesaania tai vastaavaa. tässä juustona oli Gran cru des chimes.
2 g suolaa
rusaus pippuria

Sekoita aineet yhteen tasaiseksi massaksi ja anna sen levähtää viileässä. Kaulaa ja ota formulla tähtiä tahi muita hassun hauskoja muotoja(kaksi ammattisanaa yhdessä lauseessa!). Muottia ei saa muuten vetkuttaa eestaas kun formaa pikkiksiä vaan painaa vaan muotti massan läpi, vetkuttelu tekee muodoista pitkulaisia.

paloja


sitte väänsin leivät


Tärkein on kuitenkin, mitä ostan itselleni lahjaksi?

Aleksi nousi tietokoneelta ja katosi


4 kommenttia:

K kirjoitti...

Sielutonta roskaa :D
Tässä postauksessa oli sen sijaan sielua vaikka millä mitalla, kiitos siitä!

Anonyymi kirjoitti...

Kivan näkönen rakenne tossa limpassa. Joulu leipomossa on melkein yhtä kiva ku vappu.

Helmi kirjoitti...

Heippa!

Kauan noita juustokeksejä paistetaan ja missä lämpötilassa?

p.s.Tää on mahtava blogi, tykkäilen!

meidän aleksi kirjoitti...

kiitos kiitos :)

mun on vähän vaikea sanoa noista lämmöistä kun mulla on kaasu-uuni mutta joku 190-200 astetta on varmaan hyvä, keksejä pitää vähän kyllä vartioida koska tollaset palaa todella helposti. noissa mun makuun oli jo liikaa voita, niistä tulee vähän jo jauhosia, vähän vettä voin sijaan niin jo on hyvä.