maanantai 21. marraskuuta 2011

lisää kitinää, lisää rokkia nakkisotien ajoilta, nuudelia ja spelttiä (ja yksi juusto)

taaempana oleva on yön yli levännyt, se ei jostain syystä ottanut väriä


Lähimpänä olevissä paikoissa tuntuu olevan vaikein käydä. Klassisessa Avikaisen leipomossa en ole käynyt vaikka olen asunut sen vieressä monta vuotta, Good pie bakeryn keitaassa ei ole tullut käytyä vaikka olen kävellyt sen ohi viikon sisään kai kolme kertaa ja toi kahvilä Sävykin on testaamattä vaikka sieltä sais kahvin kanssa Suklaatäplän konvehteja. Kallion uudessa luomukaupassa Omassa maassa sentään olen ehtinyt käymään. Kauppa on vähän niiku muutkin on sanonut, aika tyhjä ja pääpainona tuntuu olevan erilaiset viljat, rouheet ja pavut. Hyvänä puolena on tietty kaupan vähän anarkistinen suhtautuminen muihin jotka myy samaa kamaa mutta kovemmalla hinnalla. Oma maa on myös viljelijöiden omistama ja myy niiden omia tuotoksia, se on kai niin lähiruokaa kun voi olla(taino tietty jos pavut kasvaisi takapihalla). Mulla on aina ollut spelttin kanssa huonot välit. Speltillä leipominen on vähän kun leipoisi huonoilla grahamjauhoilla, ei tuu sitkoa ja valmis leipä on murenevaa ja kuivaa. Ostin kuitenkin kaupasta testaamiseen spelttihiutaleita. Hiutale on näille vähän huono nimi koska yksittäiset hiutaleet on enemmänkin rouhetta jota on vähän litistetty, joku litisteen ja leikatun siemenen äpärälapsi. No eipä haittaa, tällanen on varmasti parempi leivontaa ajatellen

Heidin kovan ulkokuoren alla on pehmeä ja löysä sydän


Näitä leipiä on kaksi koska eka taikina jäi yön yli lepäilemään kun tulikin muuta tekemistä, taikina vaan vaikutti niin hyvältä että seuraavana aamuna piti tehä homma uudestaan. Seuraavana päivänä kyllä unohdin leivät nousemaan kun tein jotain "todella tärkeetä" ja nuo on vähän liiankin rennon oloisia.

soba, paksoi, shimeije


spelttileipä
230 g vehnäjauhoja
180 g vettä
30 g spelttihiutaleita
7 g siirappia
6 g suolaa
3 g hiivaa

Anna hiutaleiden liota vedessä noin kaksikymmnetä minuuttia, lisää loput aineet ja vaivaa kymmenen minuuttia. Anna taikinan levätä öljytyssä astiassa pari tuntia. Muotoile taikina löysähköksi palloksi ja nosta mieluiten korissa 45 minuuttia.

sisäinen kauneus on kuitenkin tärkeintä.. pöh paskat


suklaajoulukalenteri ja tietty mit alkohol


testattiin uusi ph7 "ihan jees". kaupassa ei saanut kuvata mutta mainostan nyt silti.



jostain syystä mulla on ollut tapana nyt laittaa näihin mukaan hassuja klassikkoja ja tänäänkään en aio muuttaa linjaa


Ei kommentteja: