sunnuntai 11. syyskuuta 2011

valkosuklaakukkakaalikeitto ja leipätikku

tikut


Voisin varmaan joka blokkauksen alottaa samoin "näitä pullia on pitänyt jo tehdä pistään" niiku tämänkin. Näitä Grissinejä tai vastaavia leipätikkuja on pitänyt jo tehdä kauan. Grissiniohjeet on usein nopeita ja helppoja toisaalta niitä usein myös vaivaa sellanen sekava kotileivonta olo josta en yhtään pidä. Grissinien kivoina puolina myös on että mukaan voi laittaa kaikkee siistii(tm), mausteita, yrttejä, siemeniä ja kaikki päälle koriusteeksi tai itse taikinaan. Leipätikkut sain päähäni tehdä koska jääkaapissa lymyili kukkakaali joka alkoi olemaan lähellä itsetuhoa.. ja kukkakaalihan kaipaa tikkua? Keiton ohjetta en ala kirjottamnaa koska en tiedä sitä mutta homma meni jokseenkin näin; laita kattilaan vähän liian iso mötkäle(sana joka sinänsä jo kertoo määrän) voita, noin kolmasosa kukkakaalia, ihan vähän porkkanaa ja valkosipulia ja ruskistele. Kun kaikki on riittävän mustaa lisää vettä ja keitä valmiiksi. Lisää sopiva pala sinihomejuustoa, lusikallinen kermaa jos tahtoo ja 1-2 palaa valkosuklaata. Surruta vauvan ruuaksi, lisää mausteita ja syä. Valmiin päälle hyvää oliiviöljyä joka maustuu nurmikolta.

näin askarrellaan


grissinit
125 g vehnäjauhoja
85 g vettä
6 g oliiviöljyä
4 g hiivaa
3 g suolaa
mausteita jos tahtoo, omissa tikuissa oli fenkolin siemeniä ja rusaus pippuria

päälle karkeaa suolaa, fenkolinsiemeniä, siemeniä, pippuria tai mitä vaan joka nousee päähän

Vaivaa kaikista aineista "elastinen ja sileä" taikina, mitä ihmettä se taas tarkottaakaan. Vaivaa siis pari minuuttia. Anna taikinan levätä öljytyssä astiassa noin kaksi tuntia tai kunnes taikina on tuplaantunut. Kaulaa taikina jauhotetulla pöydällä ja rissaa(hei, aika komeeta sain kaksi hassua leivonta sanaa samaan lauseeseen ja tosi pitkän sepustuksen sulkuihinkin) eli siis ajele sillä pizzapyörällä taikinasta pitkulaisia liuruja. Taita liurut kahtia ja rullaa pöydällä ilman jauhoja matosia muistattavikis pötkäleiksi. Aseta tikut pelille nousemaan ja voitele ne vaikka öljyllä, ripottele päälle jotain jos olet päätynyt siihen. Nosta 20 minuuttia ja paista 180 asteisessa uunissa 25 - 30 minuuttia.

sosekeitto blogeissa on aina samallaista juhlaa silmille


jallua

2 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Valkosuklaata?! Hitto, kuulostaa juuri niin kummallisen hyvälle että varmaan pakko kokeilla seuraavaan homejuustoiseen kukkissoppaan. Ajanee saman asian kuin jonkun hunajan tms lisäys?

aleksi kirjoitti...

se oli joku hieno idea kesken keitoksien.. ei suklaa siinä sinänsä maistunut mutta kyllä se paransi, vähän samaan tyyliin kun sokeria tomaattikastikkeeseen. varmaan se voisi olla aika kamalaa:)