tiistai 20. syyskuuta 2011

oliko Puuppolan vaarilla oikeasti kana?

rustiikkikaura


Löysin kaupasta Puuppolan kokonaisia kauraryynejä, nämä on ihan kokonaisia jyviä mutta höyrytetty tai ties mitä niin ei hampulit katkea. Tein kaurasta tollasen voilla ja hunajalla rikastetun löysän leivän jonka sitte "koristelin" ennen uuniin laittoa leikkaamalla saksilla pintaan pari korvaa. Ja leivästä tuli hirvittävän näkönen räpellys. Sanon niin kuulemma joka leivästä joka ainoa kerta ja kun otan ne uunista niin ne onkin maailman herkullisimpia.. nyt kun kattelen tuota valmista niin tottahan tuo taitaa olla.

Näistä kauroista leipään tulee paljon kauraisempi maku kun pelkästä hiutaleesta, hyvä tuote, saatte lähettää lahjonta kauroja mulle(ja mun hepalle).


Kauraleipä
185 g vehnäjauhoja
165 g vettä
35 g kauraryynejä
25 g kaurahiutalaita
10 g voita
10 g hunajaa
5 g suolaa
5 g hiivaa


Laita kaurat veteen likoamaan puoleksi tunniksi. Lisää loput aineet, sekoita koneella pari minuuttia aineet yhteen ja vaivaa nopeammalla 10 minuuttia. Anna taikinan levätä öljytyssä astiassa 2-3 tuntia kunnes taikina on selvästi pullea ja "valmis". Muotoile taikina löysäksi palloksi (korissa?), nosta noin puolituntia ja paista kuumassa uunissa.

kyllä kelpaa


tein ruisleivänkin mutta siihen ei ole oikeen ohjetta, sekoilin jotain


3 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

No mieluummin näin päin kuin se "moni kakku päältä kaunis...".

Söisin.

Anonyymi kirjoitti...

ei se näkö vaan se maku....
kiitos hyvästä blogista, ohjeita hyödynnetty moneen kertaan :)!

Sattuisiko sinulla olemaan tietoa miten saisi aikaan hyvän rieskan? Siis sellaisen perinteisen ohrajauholla?

Omalla näppituntumaohjeella "kuppi vehnäjauhoa, kuppi ohrajauhoa, leivinjauhoa teelusikka ja hanasta jääkylmää vetta tuntuman mukaan" tulee heitettäviä frisbiitä! ja sitten rieska pitäisi saada paistettua perusuunissa, ei perinteiseen tapaan leivinuunissa.

Ajattelin jo neuvoa ktysellä jos jollain olisi tähän takataskussa hyvä ohje :). kiitos!!!

aleksi kirjoitti...

en kyllä tiiä rieskoista mutta jättäisin kyllä leivinjauhon pois.. taikina pitää varmaan olla mahdollisimman löysää ja kylmää ja uuni kuuma