En pidä yhtään silikonikeittiöromusta enkä osaa tehdä kakkuja. Ostin silti silikonisen pikkukakku vuuan(tokan), ne on ainoita asiota joissa silikoni toimii ja niissä voi tehdä ainoita kakkuja joita osaan tehdä, nättejä pikku financiereja. Tietty ostasin mielellään pikku vuokanikin erillisinä metallisina mutta yhden silikonisen hinnalla saa varmaan vain kaksi ja tuolla silikonisella saa aikaan 12 kakkusta.
mausteinen pähkinäfinancier
3 valkuaista pehmeänä
80 g ruskistettua voita
60 g tomusokeria
50 g mantelijauhoa
30 g vehnäjauhoa
30 g fariinisokeria
35 g pähkinöitä rouheena, paahdettuna miuluuten
2 g suolaa
0 g - 1 g jauhettua kanelia, kardemummaa, muskottia, fenkolia
Paahda mantelijauhot(tai ole paahtamatta) ja vaahdota valkuaiset. Anna mantelijauhojen viiletä ja sekoita niihin kaikki kuivat aineet. Taittele sekaan valkuiasvaahto ja ruskistettu voi. Lusikoi massa pieniin muotteihin ja paista 180 asteissa uunissa 10 -15 minuuttia.
7 kommenttia:
Hei, kerros mikä niistä silikonisista vuoista tekee huonon? Alkoi kiinnostaa.
ei kakkuvuuissa oikeen mikään teekään.. isommat vuuat tietty on löysiä ja vaikea nostaa mutta noi kaikki typerät silikonisudit ja muut on niin ärsyttäviä ja rumia.
leipävuuissa silikoni on ihan huono koska leipiin ei tuu ollenkaan väriä, se eristää niin hyvin.
Selvä pyy. Taidankin käydä Kokkipuodissa katsomassa löytyiskö joku hyvä leipävuoka.
Heippa!
Mitä jos laittaa keltuaisetkin financieriin ja säätää jauhoja, meneekö pilalle?
Ymmärrän että valkuaiset fluffistaa taikinaa, mutta onko keltuaisten poisjättämisessä joku oma funktionsa?
johanna
kai tollasessa sille keltuaiselle ei vaan ole mitään tarkotusta niin sitä ei siinä ole.. mutta kai sen voi laittaa sinne.. tekee muuten samoin mutta lisää keltuaisen samalla voin kanssaja, tiputtaa vähän voin määrää.
ootko sä se sama mies joka piti pakottaa intialaiseen ja jonka mielestä ulkonasyöminen oli typerää?
Musta silikoniset tarteletti- yms. pikkuvuoat on ihania! Leipomus kun plumpsahtaa sieltä ulos ihan itsestään!!
Lähetä kommentti