maanantai 29. elokuuta 2011

kaljaa ja pitsaa!!1

se unohtunut tomaatti olisi vähän antanut väriä


Jääkappi on ihan täynnä kaikkenlaisia rehuja ja niistä piti päästä eroon ettei se ole kohta täynnä löysää massaa. Kasveista piti kai aluksi tulla jonkinlainen keitto mutta keiton alle tulikin pohja ja niiden väliin ranskankermaa ja hassua juustoa. Pizza. Pizzassa on päällä uunissa vähän paahdettuja kasveja; valko ja perussipulia, fenkolia ja parsakaalia, tomaattejakin piti olla mutta ne unohtui eikä tuo niitä kyllä tarvinnutkaan. Pizza oli yhteistyön tulos, Hanna teki täytteen eli siis paahteli kasvit uunissa ja minä tietty väänsin pohjan, kasaaminen jäi myös lopulta mun hommiksi.

eka pala


pizza paahdetuilla kasveilla
pohja
225 vehnäjauhoja, voi käyttää myös durumia, sillä tuntuu saavan enemmän uskottavuutta
150 g vettä
6 g hiivaa
5 g suolaa

Vaivaa tosi tosi hyvin, jotain kymmnen minuuttia. Riivaa taikina palloksi tai kahdeksi kahta pientä pitsaa varten. Yksi iso ei oikeen meinannut mahtua tohon leikkimökin uuniin niin oma pohja jäi aika paksuksi. Anna palleiroidin levätä ainakin kaksi tuntia oikeen hyvin jauhotetulla pöydällä muovin alla.


päällä
kasveja jotka voi kärventää uunissa maukkaiksi eli mitä vaan
ranskankermaa
oliiviöljyä
mausteita
parmanjuustoa ja jotain vähän sulavampaa juustoa

Leikkele kasvit näteiksi paloiksi(valkosipulit kokonaisina) ja pyörittele öljyssä ja maisteissa. Paahda uunissa hyviksi. Littaa hyvin rentoutunut pizzapallo pizzaksi, levitä Crème fraiche pohjalle ja lisää kerman päälle yrttiä ja pippuria. Seuraavaksi kerrokseksi ohuelti juustoja raasteena ja ne kasvikset(vihdoin), jos uunissa oli mukana valkosipulia niin leikkele ne paloiksi ja lastaa mukaan. Koko homman päälle lopulta luraus öljyä, ripaus suolaa, uuni täysille ja pizza uuniin.

väänsin myös raparperigaletten joka oli lähinnä silmänruokaa, itse torde oli vähän tylsä


koko homma kesähyppyoluen kanssa


3 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Melko hyvä työnjako.

Paula kirjoitti...

Hyvän näköinen pizza. Varsinkin tuo pohja näyttää herkulliselta ja suu tuntuma lienee hyvä.

Anonyymi kirjoitti...

nameja nää kuvat.
Musta ihan relevanttia pohtia ainesten välisiä suhteita ja sitä miten ne toimivat keskenään (esim. palsternakka on aika tuhdin makuista enkä tykkää siitä curryn kanssa, samoin sinihome tykkää aika miedosta seurasta ja tuo aurahan on vielä aika kilttiä homaria, jos sellainen sopii paremmin suuhun). Sama juttu varmaan eri jauholaatujen kans plus että ne käyttäytyvät eri tavoin taikinassa.