keskiviikko 24. elokuuta 2011

mitä mä laitan otsikoksi? miten olis "avaruusolennon pentu-leipä"?

ei kai taas


Lähes samaa pekonicheddarleipää on nyt tullut tehtyä parikin kertaa vähän eri tavoin niin en tähän laita ollenkaan taikinan ohjetta mutta askartelu ohjeen kyllä. Taikinaa voi käyttää ihan mitä vaan vaaleaa vähän kovempaa hyvää ohjetta. Tämmösen kuoren sisään toisen taikinan piilottelu tietty on työläämpää kun vaan pyörittää taikinasta leipä mutta jos leivässä on tosi paljon jotain isoja paloja niinkuin vaikka hedelmiä, pähkinöitä tai mönttejä juustoa niin kuori saattaakin helpottaa. Täytteet ei lentele pitkin pöytää kun muotoilee leipää, eikä juustot valu uunissa pitkin peltejä tai hedelmät pala leivän pinnassa.

Vaikka ohjeessa lukee että nosta liian vähän aikaa niin älä nosta niin liian vähän aikaa kun minä, omastani tuli hassu pampula. Se otsikon avaruusolennon pentu.

1) jaa valmist taikina kuori osaan ja täytteeseen ja seikoita täytee osaan ne täytteet.
2) Anna palojen levätä ohjeessa sanotun ajan pöydällä, taputte kuori litteäksi nelikulmioksi ja muotoille täyte palloksi


3) sitte vaan kääritään, täytte sisään pohjan "napa" ylös päin
4) sitte meillä on paketti


5) laita taikina nousemaan jauhotettuun koriin se ryppypuoli alaspäin, jos ei ole koria niin samalla tavalla hyvin jauhotetulle pöydälle.
6) nosta vähän liian vähän aikaa, vähän liian vähällä nostamisella leipään jaa repeämisvoimaa joka repäisee leivän taittelusaumat uunissa.. tai sitte ei mutta hyvää se silti on ja olihan kiva askarrella.
7) paista leipä, käännä se pellille ja laita heti kuumaan uuniin pohja ylöspäin.
2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa ihanaa ihanaa! Tämä blogisi. Lueskelen aina välillä, livon kielellä poskelle valuvaa kuolaa ja nauran silmät kippurassa jutuillesi.

Tuuli going pescetarian kirjoitti...

Ihana pentuleipä, täytyy kokeilla!