Kävin virossa tossa maanantaina, ostin tietty huonoa suklaata, puoltoista litraa pastista ja jotain löysää juustoa. Kotona tajusin kyllä juuston olevan rahkaa, rusinoilla. Makkaraa on kanssa ja tosi paljon. Tähän bloggaukseen piti tulla ohje kuinka väännetään ryppypiirakka mutta ongelmana oli etten mäkään näköjään osannut tehdä sitä. Piiraan reunoista pitäis tulla hienot vähän letitetyn näköiset, mallio voi kattoa Kanniston sivulta.
Piiraan tein krillijuhliin ja päällä on kermalla ja tärkkelys siirapilla ohennettua rahkaa. Rahkassa on myös vähän sitruunan kuorta, vaniljasokeria ja ihan nolottaa mutta vaniljakreemijauhetta, sitä kun sattuu olemaan hirveä säkki.
rahkapiirakka
220 g vehnäjauhoja
120 g vettä220 g vehnäjauhoja
30 g voita
10 g hiivaa
4 g suolaa
ripaus kardemummaa
Sekoita kaikkia aineita yhteen pari minuuttia ja nopeammalla seitsemän. Anna taikinan levätä 15 minuuttia pöydällä ja muotoile littanaksi, reunoja voi kääntää vähän sisäänpäin(tai yrittää rypyttää). Levitä rahka lituskan päälle muttei reunoille asti että ne nousee reunoiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti