sisältö
Virossa pari viikkoa sitte käydessäni huomasin homman mitä muistelinkin; makeat leivonnaiset on jotenkin niin kamalan näkösiä ettei niitä halua edes maistaa. Kakut ja leivokset näyttää kun toiselta ajalta tänne siirtyneiltä, kamalia värikkäitä kiilteitä ja ruskeaa voikreemiä joka paikassa. Erilaiset piirakat, lihoilla, sipuleilla ja makeillakin jutuilla taas näyttää tosi herkullisilta ja testasinkin jonkun pikkusen jossa oli kai ainakin sipulia. Piiraan kuoritaikina oli aikalailla kuin kuiva pullataikina liian vähällä sokerilla. Tässä mun ohjeessa olen yrittänyt tehdä samantyylisen taikinan vaikkakin luulen että niissä oli mukana hiivaa.
täyttöhommia
fenkolisipulipiirakka
kuori
150 g jauhoja
90 g maitoa
20 g voita
10 g sokeria
4 g suolaa
2 g leivinjauhetta
Nypi jauhot ja voi yhteen ja sekota sekaan kaikki muu. Anna taikinan levätä jääkaapissa.
täyte
puolet vähemmän fenkolia kun sipulia
puolet enemmän sipulia kun fenkkolia
valkosipulia
siirappia
voita
sinappia
etikkaa
suolaa, pippuria yms.
Leikkaa fenkoli ja sipulit pieneksi ja paista voin ja siirapin kanssa pannulla pienellä tulella kunnes lopputulos on löysää ruskeaa massaa tyyliin sipulikeitto. Lisää vähän vettä että massasta tulee kostea ja muita aineita maun mukaan, anna jäähtyä. Askartele taikinasta piiraat ja täytä sipulikamalla.
no mitä sitte seuraavaksi?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti