maanantai 6. syyskuuta 2010

juustokakku

vain pieni pala


En ole koskaan tehtyt juustokakkua enkä tee nytkään vaan juustotortun, mangolla. Paistetut juustokakut on musta aina ollut tosi hyviä mutta jotenkin ei tämmösiä vaan tule tehtyä ja nyt kyllä toisaalta huomasi että tällaset tulee aika kalliiksi että jää varmaan ainoksi juustokakuksi silti pitkään aikaan. Jotenkin olen luullut että paistettu juustokakku on se peruskakkua ja nää hyydytetyt on jotain uutta hömpöttelyä mutta kun yritin etsiä ohjetta niin näyttikin olevan toistepäin, paistetut on jotain vanhojen kääkkien unohdettua fiilistelyä, ei niitä oikeen löydä. Keksin ohjeen siis päästä. Tosi kivahan tästä tulisi jos ton juuston päällä olisi jotain persikoita tai vastaavia mutta sellaset oli lähikaupassa niin huonoja että tein näin.

piiras on hauskan landc


mangojuustotarteletti
juustomassa
200 g tuorejuustoa
80 g sokeria
80 g mangopyreetä
40 g mantelijauhetta
4 g sitruunahehua
4 g vaniljasokrua
1 muna

pate brisee nii se pohja
175 g vehnäjauhoja
115 g voita
20 g vettä
14 g sokeria


Tee ensin pohja, sekoita kaikki aineet tasaiseksi massaksi ja laita pohja kylmään, jos on piiraalla kiire niin käytä kylmiä aineta, jauhot pakkaseen ja jäävettä, muuten pohjamassan olis hyvä olla yön yli jääkaapissa. Sekoita täytteen aineet yhteen ja kaada massa vuorattuun piirakka vuokaan, paista 180 asteissa(ehkä?) uunissa valmiiksi.


luulen että mörkö söi sen..


Noi nauro mun piirakalle kun se oli kuulemma ankee.. itte ootte ankee!

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Paistettu juustokakku näyttää ehkä ankealta, mutta maistuu ihanalta. Parhaimmillaan paljon parempaa kuin hyydytetty, vaikka siitäkin tykkään. Itse laitan pari rasiaa philadelphia-juustoa, ranskankerman ja kuusi keltuaista. Sokeria ja sitruunaa tms maun mukaan. <3 Voisin testata joskus suklaaversion.:D

aleksi kirjoitti...

joo kumpikin voi olla tosi hyvää, hyydytetyt vaan helposti vähän tylsiä jos ei yritä, kermavaahto, juusto ja liivate ei vielä tee kovin hienoa juustokakkunautintoa

Jael kirjoitti...

Voi että,rakastan juustokakkuja,ja nyt joudun välttämään niitä täysin kun haluan laihtua.Tuo näyttää hyvältä ja mango sopiikin siihen hyvin.Jenkeissä olin jokaisen juustokakkufanin taivaassa,The Cheesecake Factoryssä,pariinkiin otteeseen.Ihan sairaan upeita ja hyviä juustokakkuja siellä,oletko katsonut niiden sivuja?

aleksi kirjoitti...

en tiiä olenko cheesecake factoryn sivua katellut koskaan mutta nimi on kyllä jostain tuttu, jostain telkkariohjelma varmaan. aikamoisia kakkuja.

Sitruunainen kirjoitti...

Tän on (oli?) oltava tosi hyvää! Mantelijauho+mango ainakin kuulostaa herkulliselta ja erikoiselta yhdistelmältä - maistaako sitä mantelia myös vai tuoko se vaan tanakkuutta taikinaan?

Ent-tu kirjoitti...

Kyl tää mulle ois kelvannu, oih <3

aleksi kirjoitti...

se manteli tuo sellasta "rouheutta", muruisuutta mutta ei kyllä mitään mantelin makua.

mun puolesta mangoa sais olla joka ainoassa makeassa jutussa, se on niin hyvää varsikin kun on jotain hapanta vähän mukana. olin unohtanutkin tosta sen happaman, pikkasen sitruunamehua ja puolet liian vähän mantelia.

Nelle kirjoitti...

Mmmm... must resist.

Anonyymi kirjoitti...

Kommentoinpa tähän, vaikka selailinkin hauskaa blogia aikas pitkälle! Jään seurailemaan, leipäjutut kun kiinnostaa oppia paaaaljon nykyistä paremmin. Apukokki kun tykkää, että on kotoisaa, kun leivotaan leipää. :)

Laura kirjoitti...

Tykkään sun ronskista otteesta reseptien ja ruokabloggailun suhteen. Mut! Perustele mulle miksi on niin tärkeetä että pohja on niin kylmä? Eikö jääjauhot ja -vesi mene jo hi-fistelyksi, jos perusohjeissa riittää yleensä piirakkapohjaan 'siirto kylmään odottelemaan'.

Mm... musta vadelmasoossi tai puolukka olisi winner juustokakun kanssa. Kirpeää juustoa vastaan. :>

aleksi kirjoitti...

kylmästä pohjasta tulee ilmavampi ja rapeampia ja se pysyy paremmin muodossaan. jos käyttää kylmiä aineita sitä ei tarvi niin pitkään pitää jääkaapissa sitte kun pohja on valmis. ja kylmää on paljon helpompi myös kasitellä.

joo ja hifistelyä tietty :)

Laura kirjoitti...

Ilmavuus, rapeus ja muoto on kolme aivan täydellisen hyvää syytä vaikka hifistellä täydeellisen tarten puolesta! Kiitos! :>