perjantai 17. syyskuuta 2010

Pralus kolminkerroin

momomomomom


En ole pitkään aikaan kirjottanut suklaista tai oikeastaan edes juuri syönyt mitään uusia tai mielenkiintoisia juttuja. Leppävaaraan Celloon on avattu Caffi kaupan uusi pienen pieni kahvikauppa jossa myös myydään Praluksen ja Blanxart levyjä ja jotain konvehteja. Ostin kolme Praluksen levyä, Mélissa maitosuklaan, Madagasgar levyn ja Le 100% levyn.
Le 100% levyn ostin ihan vaan koska päätin joskus että se on paras 100% suklaalevy ikinä eikä se kyllä pettänyt tälläkään kertaa. Sataprosenttiseksi suklaaksi tämä on todella pehmeää ja "helppoa", pistävää ja hedelmäistä verrattuna kuivaan kitkeryyteen ja kaakaorasvan makuun joka muissa usein tuntuu. Pehmeys ja helppous tulee kyllä siitä ettei tämä kai ole "aito" 100% levy vaan tässä on mukana kaakaomassa lisäksi myös kaakaovoita.
Madagarcar levyn ostin lähinnä sen takia koska luin jostain että Pralus on pilannut tässä levyssä hyvät madagascarin pavut liian kovalla paahdolla ja tahdoin maistaa onko lopputulos joku mauton Sinisen tyylinen veto. Ei kyllä, tämä on tosi hedelmäinen(sitruunaa, rusinaa noita perusrehuja) ja oikeen hyvä, todella kaakaoinen, ainoa vähän huono tässä on että hedelmämaut häviää aika nopeasti mutta hyvä kitkeryys kyllä jää suuhun. Tästä kyllä kuivuu suu.
Maitosuklaan ostin ihan vahingossa kun olin jo maksamassa niin huomasin sen ja oli pakko ottaa sekin. Hyvien isojen firmojen tummat(45%) maitosuklaat on usein tosi jänniä, niissä on muitakin makuja kun se pelkkä kaakao joka peruskaupan levyLssä vain maistuu. Usein tällaiset on toffeisiä, pähkinäisiä ja vähän kun nougattia(sitä Wienernougat tyylistä) kaiken lisäksi tämä Mélissa on varmaan vielä ensimmäinen maitosuklaa missä maistui vahvempien suklaiden hedelmäisyys.

Mélissa bébe


Levyt maksoi 6.90 ja Mélissa ja Le 100%(+lesetiinitön) ovat luomua. Jos Valrhonat ja Amedeit joita saa Helsingin keskusta alkaa tulla korvista kannattaa käydä leppävaarassa, Praluksen suklaan teko tyyli on aika erillainen kovemmalla paahdolla ja varmaan lähempänä suomimakua. Osittain olin hakemassa kaupasta Praluksen uutta Chuao levyä mutta sitä ei ollut kun Flamingon isommassa myymälässä, se olisi ollut tosi jännä nyt kun Chuao papuja saa taas muutkin suklaanvalmistajat kun vain Amedei.

4 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Tuota 100% suklaata olisi kyllä kiva maistella.

aleksi kirjoitti...

kannattaa kyllä, sitä luulis sielät maailmalta löytyvän aika helposti, tunnettu firma ja arvostettu suklaa

Italiansalaatti kirjoitti...

Mä pidän todella paljon suklaasta, mutta koska laktoositonta maitosuklaata ei yleensä löydy, "tyydyn" tummaan suklaaseen. En ole minäkään tuota 100% suklaata kokeillut, pitää katsoa, löytyisikö Italiastakin samaa merkkiä!!

aleksi kirjoitti...

ja jos ei ei pralusta löydy italiassa on domori joka tekee 100% kanssa.. toisaalta se voi olla kamalaa, en ole maistanut :)