tiistai 14. syyskuuta 2010

paahdettuvalkosipulileipä

lätät


Aina kun teen tämän tyylisiä leipiä niin teen liian löysän taikinan eikä ne oikein pysy pystyssä. Tämmösen leivänhän idea on olla töttörö jonka yläpäästä valuu herkkujuustot ja mitä siellä onkaan sisällä hienosti esille. Löysästä taikinasta tehdyt töttöröt vaan tapaa kaastua eikä oikeen pysy ryhdissä ja tötteröisyys muuttuu kasamaiseksi olemukseksi.


Valkosipulileipä
uunissa paahdettua valkosipulia muussina
mozzarellaa, juustoa
yrttejä
aurinkokuivattuja tomaatteja
perusvaalea leipätaikina
+ kaikkii siistii


Levitä taikina hyvin jauhotetulle pöydälle ja kasaa täytteet keskelle mutta ei reunoihin asti(katsoo kuvaa A), taita taikina "putkeksi", rullaksi joka ei ole rullalla. Älä pihtaa juustossa.

kuva A, täytteet


Leikkaa pötkö keskeltä kahtia ja nosta palat pellille nousemaan, koska täytettä ei ole reunaan asti jää pohjaan täytteetön kohta eikä juustot leviä pohjan reiän kauttaa uunissa ties minne. Levitä pystyssä olevien pötköjän ylä osaa vähän ja ripota lisää juustoa jos näyttää heikolta.

kuva B, pötkö leikattuna pystyssä nousemassa


kammottavaa!


6 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Tuollaisesta voin vain unelmoida.....

LILI kirjoitti...

Leipäkuningas! Teen tätä vkonloppuna!

aleksi kirjoitti...

se toimisi varmaan hyvin myös pitsan omaisena lättynä, ei ainakaan lässähtäis ja täytteet valuis ympäriinsä.. toisaalta valuminen on osa ton juttua

Tupu kirjoitti...

Siis, aivan mieletöntä tätä mun on saatava maistaa eli tehtävä on ja pian on niin herkullisen kuulonen ja näkönen leipä.

statisti kirjoitti...

ooh. tuu tekee mulle tuollanen... ihan taivaallisen näköistä ja kuulosta!

aleksi kirjoitti...

tuun tuun :)