keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Aleksin syysleipä

odotellessa


En mä tiiä onko tässä mitään syksyistä mutta on tämä sentään aleksin. Luulisin että jos tän leikkaa puoliksi ja täyttää kilolla suolakurkkuja ja paksulla lastilla jotain savustettua lihatuotetta niin tästä saa oikeen miehekkään aamupalan vaikka taksikuskille.. tai jollekin muulle jolla on hyvin miehekäs ammatti.


syysleipä
liotus
150 g vettä
50 g ruisjauhoa
40 g ruisrouhetta
20 g pellavan siemeniä
5 g sesamin siemeniä
2 g maltaita


Sekoita aineet yhteen ja anna liota mielellään tunti.

taikina
liotus+
110 g vehnäjauhoja
20 g rusinoita
(20 g hasselpähkinöitä)
6 g suolaa
3 g hiivaa


Sekota aineet yhteen paitsi rusinat ja vaivaa koneella 6 minuuttia(2+6), lisää rusinat ja vaivaa hiljaisemmalla ne sekaan. Anna taikinan levätä kolme kertaa 40 minuuttia joiden välissä tee stretch&foldit. Muotoile leiväksi ja nosta 45 minuuttia.

pallo


Ajatelin loppuun laittaa jonkun masentavan synkän syksybiisin mutta sitte laitoinkin tän, reippaan euroviisun Ranskasta joskus kai vuodelta 1966.

3 kommenttia:

Risto kirjoitti...

Juur tollasen leivän niillä lihoilla ja suolakurkuilla mä tarviin ensimmäisellä kaffetauolla, niin jaksan päivän loppuun asti.

Mervi P. kirjoitti...

Kyllä tuo mun mielestä on syksyinen leipä.

France Gall on varsin hellyyttävä, varsinkin tässä pätkässä, jossa paha setä S.G. kiusaa. http://www.youtube.com/watch?v=9Pxt_R7jLKA

Vie heroique -elokuvaa odotellessa.

aleksi kirjoitti...

hyvä biisi tuokin.. olisin laittanut jonkun clothilden biisin mutta niihin ei ollut kunnon videoita.. ja syksy biiseistä ei oikeesti tullut mieleen muuta kun syksyl sävel :)