perjantai 28. toukokuuta 2010

oikotie onneen

jäähtymässä


Aika helppo kikka tehdä leivästä kun leivästä tosi vetävän näkönen on pyöritellä se isossa määrässä sekavia siemeniä. Tossa mun siemenmiksissä on sesaminsiemeniä, tummaa ja vaaleaa unikkoa, pellevaa ja jokunen auringonkukan siemen, tietenkin tollaseen voi laittaa ihan mitä vain sydän mielii. Siemenmiksin kun vielä laittaa nättiin purkkiin niin sillähän voi vaikka lahjoa äitin tai vastaavan.. ehkä mun pitäis alkaa kirjottaa jotain palstaa johonkin Avotakkaan.
Testasin mun siemensekoitusta tällaseen ciabatta tyyliseen vetoon joka ei ollut niin hyvä idea. Näin löysää taikinaa kun liikuttelee liikaa niin se lässähtää ja tulee vähän lituska leipä. Tämä leipä kannattaa paistaa oikeen kunnolla ja tummaksi koska tähän muodostuu paljon sokereita yönaikana jotka sitten karamellisoituu pinnalla.

se Avotakan purkki


Pain à l’ancienne toiseen kertaan
ensin
200 g hiivaleipäjauhoja
160 g
40 g ruissihtijauhoja

toisin
25 g vettä
6 g hiivaa
5 g suolaa

Päivää tai kahta ennen sekoitetaan vesi ja jauhot yhteen ja laitetaan taikina jääkaappiin. Seuraavana päivänä paloitellaan taikina kulhoon ja lisätään loput aineet, vaivataan valmiiksi taikinaksi. Taikinaa nostetaan öljytyssä astiassa kaksi kertaa 60 minuuttia joiden välissä tehdään stretch&fold juttu, näiden jälkeen taikinaa nostetaan vielä ainakin tunti lisää. Taikina kumotaan hyvin varovasti tällä kertaa pöydälle siementen päälle ja leikataan kahteen osaa jotka nostetaan pellille ja paistetaan heti.

2 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Toi siemenleipä näyttää kyllä hurjan hyvältä!

Anonyymi kirjoitti...

Way to go dude!!