maanantai 3. toukokuuta 2010

kansa vaatii munkkia!

vaikka taustalla lukee Fazer nämä ei ole nami-munkkeja


Kun kaikki muutkin niin mäkin, tein siis munkkia vapuksi. Ikinä en ole aiemmin uppopaistanut mitään näin kotioloissa koska se on niin pelottavaa ja ajattelin polttavani koko talon kasaan. Otin tietty munkit mukaan vappurientoihin ja marssille jossa tarjosin niitä kaikille vastaantuleville tutuille(ja mellakkapoliisille joka ei saanut syödä anarkistejen kädestä), kaikki tämä on tietty dokumentoitu. Tämä mun ohje on Bertinetin Leipää monella tavalla kirjasta, ohje ei ole ihan sellanen normipulla kun yleensä munkeissa vaan enemmänkin briossimainen.


Munkit
500 g vehnäjauhoja
260 g maitoa, itse käytin maitojauhetta mutta en jaksa enää laskea niitä määriä tähän
60 g pehmeää voita
40 g sokeria
15 g hiivaa
8 g suolaa
2 g kardemummaa
2 munaa

öljyä paistoon ja sokeria pintaan.. vadelmahilloa sisään.Vaivaa ilman voita taikina, kun taikina alkaa olla valmiihko lisää voi paloina. Anna taikinan levähtää pöydällä noin viisitoista minuuttia, pullataikinaa ei tarvitse aluksi nostaa. Punnaa vaa'an avulla 40 gramman palasia mistä pyöritä palleroita ja laita ne nousemaan pellille 45 minuutiksi. Itse tein munkit illalla suoraan jääkaappiin ja vappuaattona töiden jälkeen otin ne taas nousemaan pöydälle vähäksi aikaa ja paistoin. Munkit paistetaan 180 asteisessa öljyssä kummaltakin puolelta, nostetaan vähänksi aikaa paperille kuivumaan ja pursotetaan hilloa sisään. Paistoon kannattaa osallistua kaksi paistajaa; toinen tekee itse paiston ja toinen pursottaa heti öljystä nostettuun munkkiin täytteen ja sokeroi sen, jos munkkia odottelee sokeri ei tartu enää nätisti. Ja kattilan kansi viereen jos talo meinaa syttyä tuleen!
Kaikki söi munkin!

Martta söi


Johannes söi


Pehmustekin söi melkeen


Aleksi söi


ja Anni söi


Loppuun vielä kuva siitä millaseksi mielenosotukset on nykyään mennyt, enemmän poliiseja kun osallistujia, kyynelkaasut ja pamput ojossa. Ei kummemmin enää näy lapsiperheitäkään mukana, hyvä noissa on työnnellä rattaita kun poliisit saattaa hyökätä keskelle ihmismassaa millon vaan..

"eikä kuvata tai joudut autoon!"


8 kommenttia:

Malitsu kirjoitti...

Näyttää täydellisiltä! Uskaltauduin kanssa tänä vappuna ekaa kertaa uppopaistamaan kamaa. Melkein petyin, kun se vastoin luulojani olikin niin helppoa enkä saanut edes ensimmäisen asteen palovammoja. Varmaan tulee hankittua vararavintoa tuolla menetelmällä toistekin.

Anonyymi kirjoitti...

Melkoinen varustus noin ihan rauhanomaiselle vappumarssille. :D Vähän noloa varmaan noille kaikille kun ne on huomanneet, että niillä on samanlaiset vaatteet.
Ei vaan, poliisejahan on melkein kuin Köpiksessä syksyllä konsanaan. Ihme menoa.

Merituuli kirjoitti...

millä truuttasit hillot sisään?

Nelle kirjoitti...

Aika pelottavat rivistöt virkavaltaa. Mutta munkit näyttää hyvälle.

Merituuli: mä olen vaan käyttänyt pienehköä tyllaa pursotinpussissa. Samaa, mitä tuulihatuissa..

aleksi kirjoitti...

joo samoin tyllalla ja pursotuspussilla, tökkää vaan munkkiin.. musta kirjotin sen tonne..

olisitte nähnyt mikä letka autoja ja bussi täynnä poliisia tuli vielä perässä :)

Merituuli kirjoitti...

luin nyt nolona vielä tekstin uudestaan. kyllä siellä truuttaamisesta puhutaan muttei millä. vaan ompa hienoa että täällä voi kysyä!

aleksi kirjoitti...

joo kaikkea voi kysyä.. ennekin olen luullut kirjoittaneeni jostain mutta olen vaan ajatellut sitä :)

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä munkki oli... ja kiitos kun ikuistit mun vikan työpäivän tunnelman :) tee johannes aus tammerfors