Auringonkukan siemenillä siis. Nyt on muuten tosi huono ilma näköjään leipoa leipää, tämä leipä nousi kai niin innokkaasti kaiken kuumuuden takia että raukka otti ja lätsähti uunissa. Syitä voi tietty olla muitakin mutta ne johtuisi minusta. Leivässä on pannulla vähän hunajan kanssa paahdettuja siemeniä, tahdoin siemenleipään jotain muutakin makua ja keksin lisätä hunajaa kun on ollut aikasemminkin tarkoitus koittaa miltä polteetu sokeri maistuisi leivässä. Hyvälle tietty mutta siemeniä saisi olla vähän enemmän.
erillainen aurinkoleipä
1. päivä
100 g hiivaleipäjauhoja
60 g vettä
10 g ruisjauhoja
2 g hiivaa
Vaivaa kaikki aineet tasaiseksi palloksi ja pistä taikina jääkaappiin yöksi.
2. päivä
140 g hiivaleipäjauhoja
100 g vettä
5 g suolaa
auringonkukan siemeniä noin 20 g, lusikallinen tai pari hunajaa ja pikkupikku ripaus suolaa
Laita ennen taikinan tekoa hunajaa pannulle ja kun se kiehuu lisää suola ja siemenet, paahtele sekoitellen. Vaivaa koneella kaikista aineista taikina ja lisää jäähtyneet siemenet lopussa taikinaan. Anna taikinan levätä kaksi tuntia, toisen tunnin jälkeen tee se mystinen streth and fold(tästä on kyllä pakko tehdä kuva sarja). Muotoile leiväksi ja nosta 45 minuuttia mutta kannattaa seurata leipää jos on yhtä kuuma kun täällä ettei se rentoudu liikaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti