keskiviikko 26. toukokuuta 2010

epistä

kumpikin käntty


Kävin shoppailemassa kaupungilla kavereiden kanssa joka lähinnä meinaa suunnatonta haahuilua ja ehkä jossain kaupassa käyntiäkin, maistiasia Stokkalla ja suklaasta puhumista Valrhonan sedän kanssa. Ostin silti shoppailun vastaisesti Eiring-kaupasta(josta on aikaisemminkin ollut asiaa) kummallisen leivän nostokorin. Kaupantäti sanoi että se on patonkia varten mutta luulen että se puhu puppua, tolla voi lähinnä tehdä jotain pitkiä pötkö leipiä. Testasin silti patongin tekoa tomaattitaikinalla koria käyttäen ja leikkasin patongin epiksi, siihen se toimii mutta normi patongista taitaisi tulla vähän kumma tötsä. Ajattelin vastaavia epi-patonkeja tehdä toverin valmistujausiin ehkä tomaatilla tai ihan maustamattomana.

koko kokoelma, pyöreä on paras


Aurinkokuivattutomaatti on tosi hyvää leivässä mutta musta se pitää pieniä tosi pieneksi ja käyttää varovasti koska tomaatit ovat tosi vahvan makuisia. Isommat tomaatin palat leivässä maistuu jo liikaa ja häiritsee leivänsyöntiä mutta pikku murut maustaa kivasti koko käntyn. Tavallinen tomaatti pyre on tässä laivässä ihan vaan antamaan vähän väriä.

siellä se on


Tomaattipatonki 2 laihaa, tupla taikinasta 3 hyvän kokosta
250 g hiivaleipäjauhoja
160 g vettä
1-2 aurinkokuivattua tomaattia
10 g tomaattipyrettä
5 g hiivaa
5 g suolaa
2 g (inkkari) sokeria

Anna tomaattisilpun vähän aikaa imeytyä vedessä ja lisää loput aineet joista vaivaa kunnon taikina. Anna taikinan levätä öljytyssä astiassa kunnes se on selvästi noussut eli noin tunti. Muotoile hellästi patongeiksi ja anna nousta noin 45 minuuttia, paista 210 asteisesas uunissa valmiiksi.
Tähän mun oli tarkoitus piirtää kuva kuinka leikataan epi-patonki mutta se oli liian hankalaa, piirtäminen ei patongin leikkaus, se on helppoa.

kuva epistä

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuo Eiring jäi viimeksi koluamatta, kun etsin noita vuokia. Onko hinta koreilla kova? Kokkipuodissa pyöreä melkein 60 egee.

aleksi kirjoitti...

en tiennytkään että noita ees saa mistään muualta.. karsea hinta kyllä koska ihan oikeasti näillä ei musta tee edes mitään :)
toi pitkä tais olla 19 euroa ja muut samaa tasoa, siellä on myös halpiksia

Selja kirjoitti...

Hei, aivan ällistyttävän piristävä ja rento blogi sinulla!! :D

aleksi kirjoitti...

se on hyvä kun kirjottaja on lähinnä kitkerä ja jäykkä :)

Anonyymi kirjoitti...

Olisi sittenkin pitänyt lampsia Eiringille asti ;). Kun täältä maalta lähtee (K-S:sta), niin pitää tarkasti miettiä, että ehtii tutkailla mielenkiintoiset kaupat. Seuraavalla kerralla siis Eiringille ja Tokyokanille. Sulla on hyviä leipäohjeita, kiitos!

nami-hiiri kirjoitti...

Jatkuvasti ihanaa lämmintä leipää !
Pyöräytäpä joku komea raparperi leipomus 'foorumin kisaan' ;-)
Terv.: www,nami-hiiri.com

Nelle kirjoitti...

Ihanan näköinen leipä; mistä materiaalista nuo korit ovat?

aleksi kirjoitti...

pajua ne korit taitaa olla.. niitä saa myös muovisina ja jonain paperipuristeena mutta sillonhan menee puolet ideasta hukkaan? :)