keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

kosmista, lihapiirakkaa

rento illallinen vain meidän kesken


Työpäivän päätteeksi nousen Konalasta lähtevään kosmiseen bussiin. Seuraavalla pysäkillä bussiin nousee Juhan af Grannin näköinen nainen ja hänen spanielin näköinen koiransa. Nainena tuijottaa pienillä nappisilmillään ja paheksuu metelöiviä lapsia, koiraa ei juuri kiinnosta. Juhan af Grannin näköisen naisen laukussa on nakkeja. Kosminen Konalan bussi menee kuun pimenäpuolen kautta kotiin ja siitä kauas maailmalle. Kissat jäävät kuussa, Juhan af Granin näköinen nainen kolmannella pysäkillä. Tarkoituksenni oli päästä maailmalle, bussin aikataulut ovat sekavat, seuraava tulee sitten joskus, jään pois ja menen kotiin tekemään lihapiirakan.


kohde a yhdistetään kohteeseen b, lopputulos saattaa olla a+b, a+b/2 tai jotain ihan muuta vaika c tai pahassa tapauksessa a+c


voitakina jugurtilla koska piimä oli loppu ja eihän tätä edes lue kukaan
140 g jauhoja
100 g voita
40 g bulgarian jugurttia tai vastaavaa
ripaus suolaa ja sokeria

Sekoita kuivat aineet ja voi yhteen, kun massa on tasaista niin jugurtti mukaan. Anna taikinan viilentyä jääkaapissa pari tuntia.

täytemassaan
josson jotain ongelmaa läskin kanssa tai sitä ei ole ole saanut ilmatteeksi blogin kautta niin kala tai vaikka parsakaali toimii mitä parhaiten, paremmin kun jauheliha. kesän hippipuppuaikaan tietty jauhosavikka on erihyvä valinta


1/3 paistettua jauhelihaa
1/3 rakkaudella keitettyä riisiä (tahi ohraa mun kohdalla)
1/3 kosmisessa maailmantuskassa paloiteltua keitettyä munaa
liru etikkaa, suolaa, pippuria, yrttiä, käden lämpöä

liian innokkaalla veitsikädellä koristeviillot muuttuvat koristepaloiksi


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

viillot +2

Minna kirjoitti...

Ja eihän tätä edes lue kukaan.

Anonyymi kirjoitti...

Hei, mä olen kyllä joku ja käyn lukemassa tätä blogia vähintään monta kertaa viikossa. Tätä piirakkaakin meillä tehdään tänään illalla. Kiitoksia hyvistä resepteistä ja jutuista sekä hyvää jatkoa! Terveisin riikka

aleksi kirjoitti...

No hyvä että joku :)

Tuo on ehkä parempi tehdä riisistä.. Mulla oli vähän liian kuiva ja irtonainen täyte