sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

..ja sitte diskottiin

 sängyn alla on jotain roinaa

Urpona menin lainaamaan kameran toverille niin nyt saadaan vaan kamera kuvia. Launtaina oli aika ruokaretki, syötiin kolmessa eri ravintolassa joista yksi oli kyllä Torikorttelien ulkoruokintariehan koju. Kojua piti Käpylän Social food, ostin niiltä haukiburgerin. Hauki ei ollut perinteinen burgeri ja sitä olisi ihan yhtä hyvin voinut kutsua vaikka haukisuklaapatukaksi mutta se oli ihan sairaalloisen apinaisen herkullinen! Burgerisa kahden ohuen näkkärin välissä oli haukimureketta, tillimajoneesia ja punasipulipikkelsiä, hyvää siinä oli tekstuuri, rapet näkkärit, soosi ja pehmeä haukijuttu. Pakko pöllittävä idea. Ruokaretki jatkui Avaruus-Antin etsinnöillä, uuden pienen kaksipaikkasen kiinalaisravintolan listan ihailulla(mesta oli ihan tukossa, kaikki kaksi paikkaa täynnä), 100 dogs & bourbonin hodarilla ja Latvassa sapaksilla. Sapakset maailman spedeimmästä nimestään huolimatta oli todella hyviä, ettei parasta mitä olen vähään aikaan ulkona syönyt ja niin nättejä. Mainio treffiputka.

Loppu yö jorbattii ja diskottiin Ääniwallissa. Aamulle tein lahjaleivän kun heräsin niin aikasin.

Latvan porkkanalaatikko


hyvä pohja maistetulle vuokaleivälle
250 g vehnäjauhoja
155 g maitoa (vettä ja maitojauhetta)
20 g voita (itseasissa mun voi oli loppu, eikä kaapissa ollut mautonta voiteluöljyä niin piti käyttää paahtamatonta seesamiöljyä)
15 g hiivaa
10 g sokeria
5 g suolaa

sekaan hyviä asioita jotkai ei ime vettä tai päästä sitä liikaa juustot toimii aina, ceddar, sinihomejuusto tai vaikka joku viime kesän kalsareiden hajunen munster, valkome, raijuustot ja mozzarellat kannattaa suosiolla jättää leivänpäälle. Oikein hurjana voi tiputtaa vähän vehnää ja lisätä kaakaojauhetta ja suklaata taikinaan tai oikeen (tosi) hurjana kuivattua mansikkaa ja valkosuklaata? Tai pekonia.. aaah.

Mulla tässä noin 40 g tiukkaa cheddaria, yksi kuivahtanut aurinkotomaatti ja pari rusautusta pippuria

Vaivaa kaikkista aineita taikina, lisää juustot ja muut hajoavat aineet vasta lopussa. Anna taikinan levätä vähän aikaa ja rullaa se. Nosta vuuassa noin 45 minuuttia. Paista 225 asteisessa uunissa, jos leipä ottaa liikaa väriä päälle laske lämpöä.

100 dogsin red dipper


 haukiburgeri


 
yläleipä


2 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Emähyvää leipää, lahjan saaja kiittää (ja arvostaa kovasti sitä, että käntty on väännetty kankkusessa)!

Kaveri kirjoitti...

Hei hei!
Heitin sulle haasteen:
http://vegemisia.blogspot.fi/2013/03/vastaus-haasteeseen.html