piirakka ja juustoa
Kulinaarimurulan juustopiiraan innoittamana tein myös. Ohjeen seuranta jäi puolitiehen ja juustoksikin tahdoin haisujuuston, kerman paikalle piimää ja sekaan himpputilliä. Ruokaintoilijat aina suitsuttaa kerman perään mutta olen kumma enkä oikeen pidä siitä. Vähän kermaa on hyvä mutta ravintololoiden tyyli tunkea sitä kaikkeen hirveitä määriä on pelkkää mielikuvituksen puutetta. Usein tuntuu ettei maa-artisokka ole ihanaa ja kermaisen pehmeää(tuo kuuluu aina hihkaista ravintolassa keiton ääressä) vaan tosiaan.. lämmintä kermaa. Pastan kassa sama ja siinä se kerma vielä hyhmäytyy sellaseksi töhnäksi kun siirtolavan kokosella lautasella ruoka alkaa jäähtymään. Pannulla paistetut pikkukivetkin on lopulta ihanaa ja kermaisen pehmeää kunhan kermaa on riittävästi. Suurempi syy kermattomuuteen tässä on kyllä se että piimä on funktionaalisempaa, osa kermasta jäisi puörimään jääkaappiin purkin pohjiksi.
Kaiken tuon jälkeen pitää kyllä sanoa että piimä ei sopinut tähän, kerma olisi ollut parempi.
etanoita ja matosia Hietsun hallissa
perushyväpohja
135 g vehnäjauhoja
70 g voita
25 g vettä
3 g sokeria2 g suolaa Sekoita kaikki aineet yhteen paitsi vesi, kun aineet on sekaisin niin lisää vesi. Laita taikina jääkaappiin muoviin siksi ajaksi kun uuni lämpeää. täyte 150 g piimä tai puolet ja puolet kermaa ja maitoan. sata grammaa nätisti sulavaa haisevaa juustoa josta ei irtoa rasvaa kun se sulaa tai muuten menee piirakka pilalle ja munamaito leikkaa, sitte ei ole kellään kivaa hyh hyh. Mun piirakassa oli taas kerran Chaumes juustoa ja jämät jostain vastaavasta mutta pirun kitkerästä juustosta.1 munasuolaa, pippuriatöräys sinappia Tämä on ohje yhdelle munalle, periaatteessa täytettä tarvitsee aina enemmän. Sekoita mausteet, neste ja ja muna yhteen. Lado juustoa piirakkapohjalle mutta älä pakkaa ettei jää ilmakuplia, kaada munamassa päälle ja paista 200 asteisessa uunissa kunnes pinta on nätin värinen.
se on loppu kohta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti