lauantai 5. tammikuuta 2013

trendi lastut

misä on voi!


Torstaina kävin Salaisen Meidän Ravintolakerhon kanssa Kuurnassa syömässä, oli ankanjalka pelmeneitä ja siikaa ja kakkua ja kieltä ja fenkolia ja kaikkea mahti herkkua. Kuurnassa oli myös niin trendikkästä itse tehtyä hapankorppua, juuri sellasta mitä munkin on pitänyt tehdä. En ole vain saanut kai kirjotettua ohjetta muistiin tai jostain muusta syystä korppu ei ole koskaan ennen päätynyt blogiin asti. Tämmöset korput voi olla tosi hyviä ja hienoja vaikka piknikmenoissa (blogipiknik ensi kesänä?) mutta silti kaupassa myytävät vastaavat on aina jostain syystä todella mauttomia ja sika kalliita. Ne kaikki.. ne kaksi jotka tulee mieleen, kärsivät kumpikin samasta vaikka pakkauksessa lukee isolla että käytämme 150 vuotta vanhaa juurta(joka varmaan kuoli 129 vuotta sitte vanhuuteen) ja 100% ruista. Kokonaan rukiista juurella tehdystä leivästä pitäisi tulla tumma ja vahvan makuinen mutta silti maku on pahvilaatikkomaisen olematon ja väri haalean harmaa.

 tätä ei ole tökitty, sillon sisäpuolesta tulee karkea


mun hapankorppu
90 g vettä
50 g ruisjuurta
50 g ruisjauhoa
2 g suolaa

Luulen että tässä ei ole ihan kauhesti väliä aineiden määrällä kunhan tahnan saa levitettyä pellille, siinä on juurta ja sen saan kuivattua muttei polta. Vaikka taikina on mitä helpoin niin paistamiseen menee aikaa eikä ainakaan mun uuniin mahdu kun yksi pelti kerralla.

Sekoita aineet yhteen ja anna muhia pari tuntia. Levitä tahna leivinpaperille paletilla tai lusikalla ohueksi matoksi. Korpun voi tärppää eli tökkiä haarukalla ettei se nousisi palloksi mutta siitä tulee myös hauska, tosi ohut ja rapea jos sen antaa nousta. Paista korppua ensin 200 asteisessa uunissa ja kun sen reunat alkaa tummumaan niin laske lämpöä. Korppua pitää seurata ja muutella lämpöä ylös ja alas sen mielen mukaan.

ensimmäinen testi, vähän vähemmän vettä ja leivinjauhetta(hyh hyh) koska en nostanut tätä


onkohan linssissä likaa?


2 kommenttia:

Hayley kirjoitti...

Hanhenjalkaa! Vai syöttikö ne meille ankkana, kun mullakin oli jälkeenpäin vuorotellen hanhi ja ankka mielessä...

aleksi kirjoitti...

Joo hanhen jalkaa joo.. Ehkä pitää pelmeneitä seuraavaksi tehä