sunnuntai 6. toukokuuta 2012

oliivi

varmaan kymmenes ihan samallainen kuva


Kerrankin blogin takia lahjotuksena tuli jotain ihan järkevää, jotain jolla tekeekin jotain. Oliiveja ja oliiviöljyjä ja vielä Kreikasta. Kreikkalaisissa öljyissä on usein kiva sellanen nurmikon maku josta pidän ja kai pidän niistä kun sain kerran yheltä kreikkalaiselta kaverilta kokis-pullosssa oman pihan oliiveistä tehtyä öljyä.

Jottei homma mene ihan kehumiseksi niin noi saamani Pågenin "korvapuustit" on samallainen rikos ihmiskuntaa vastaan kuin vaikka rommiaromi tai Royal-suklaiden tulo takaisin myyntiin.

pullot


oliivileipä
250 g vehnäjauhoja
175 g vettä
5 g oliiviöljyä
5 g suolaa
4 g hiivaa

liikaa juustoa ja oliiveja kivet poistettuna

Vaivaa kaikista aineista paitsi juustosta ja oliiveista taikina koneella noin kymmnen minuuttia. Anna taikinan levätä yön yli jääkaapissa öljytyssä astiassa muovin alla. Seuravana päivänä kaada taikina jauhotulle pöydälle ja lastaa sille osa oliiveista ja juustosta, taita taikina niin että täytteet ja taikinaan sisään, jatka tätä niin pitkään että kaikki täytteet on leivässä jotenkuten tasaiseksi. Anna taikinana levätä pari tuntia. Muotoile taikina leiväksi, nosta tunti ja paista.

taitellaan


mustat on parempia


2 kommenttia:

Janne kirjoitti...

En tiedä oletko tätä maininnut aiemmin, mutta millaisia vehnäjauhoja yleensä käytät?

Itse leiponut vaaleat leivät yleensä erään myllyn luomu hiivaleipäjauhoista ja olisi kiva kuulla yleisempää tilastoa siitä mitä muut käyttävät.

Hosuli kirjoitti...

Vihreätpä!