maanantai 14. toukokuuta 2012

juustohodari

nakkia ja sienisinappia ja sinappia


Hodarit, hampparisämpylät sun muut vihaavat mua. Niistä tulee aina hyvän makusia mutta huonosti nousevia ja raskaita.. ja kun teen saman tyylisellä ohjeella vuokaleivän siitä tulee hyvä.

Nämä mun sämpylät on Uuden Englannin malliin ylhäältä ladattavia. Sämpylät paistetaan vuuassa jossa ne vähän tarttuu toisiinsä kiinni ja näyttävät hassuilta. Vuuassa paistaminen ei myöskään vie niin paljoa tilaa ja se on helppoa tossa on leikkiuunissa.

uuniin menossa


cheddarhodaripulla
250 g vehnäjauhoja
165 g maitoa
35 g zeddaria, raastettuna tai ihan pienenä muruna
17 g hiivaa
10 g voita
5 g vaaleaa siirappia
5 g suolaa
pari rusausta pippuria

Laita kaikki aineet koneeseen ja vaivaa kymmenen minuuttia, juuston voi laittaa heti alussa jos se on raastetta tai pari minuuttia enne loppua jos se on isompaa. Anna taikinan levätä 10-15 minuuttia. Jaa taikina kahdeksaan osaan (noin 60 g) ja leivon niistä hodaripötköjä. Lastaa vähän jauhotetut sämpylät vuokaan niin että ne juuri ja juuri koskee toisiaan, mulla koska vähän liikaa. Nosta tunti ja paista hyväksi 225 asteissa uunissa.

mom mom


hassunakki!


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi Aleksi. Onko sulla Heléne Johanssonin Leipä-kirjaa? Siinä olevalla Hot Dog -ohjeella olen onnistunut tekemään ilmavia ja minusta oikeanlaisia hodarisämpylöitä. Ohje on myös aika nopea toteuttaa. Terveisin Riikka

Maija kirjoitti...

Moi Aleksi. Blogin perusteella oot ihana. Toisin sanoen tykkään tavastas kirjoittaa. Terveisin Maija :-D

aleksi kirjoitti...

oho kiitoksia Maija :)

ja Riikka, on se mulla joo, tää ohje on aika samallaienn kun se

Rhyme kirjoitti...

Tosi hyvän oloisia hodarisämpylöitä! Taidan leipasta joku päivä ja taiteilla tofutäytteen, kun näytti paketti menevän vanhaksi.

Kehut kivasta blogista! Olet saanut minut innostumaan leivän teosta.