torstai 3. toukokuuta 2012

kirsikoita ja kevättä

aamupalaa


Kolmea ruokajuttua en osaa millään tehdä niin hyvin että ne kelpaisi mulle ja niitä kehtaisi tarjotakin jollekin muulle. Riisin keitto, hodarisämpylät ja macaronit vaikuttaa olevan mahdottomia mutta toisaalta kuka kaipaa macaroneja kun voi tehdä Cluizelin Papua-Uusi-Ginealaisesta suklaasta ja kirsikkahillosta täytteen sable-pikkuleipien väliin. Pikkuleipien täyteaineet on Munkkiniemen Mumu-kaupasta josta olisi saanut näihin myös fiiniä jauhoa ja voita mutta fiiniin jauhoon en usko ja kotiin kävelymatkalla voista olis tullut fiiniä velliä. Hienoon voihin uskon kyllä syvästikin.

hedelmäinen suklaa menee hyvin hillon kanssa


pikkuleipien kuoret
250 g vehnäjauhoja
140 g voita
100 g sokeria
muna
2 g leivinjauhetta (tätä ei musta tarvi)
ripaus suolaa
vaniljaa

munausta munaamiseen(muna, vettä, suolaa)


Vaahdota pehmennyt voi ja sokeri, lisää muna ja sekoita tasaiseksi. Lisää yhteen sekoitetut jauhot, suolat, leivinjauheet ja sekoita tasaiseksi. Anna massan jäähtyä jääkaapissa. Kaulaa massa ohueksi ja ota pyöreällä muotilla pikkuleipiä, voitele pikkuleivät ja paista 180 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

tein myös ruisjuurella leivän


täyte
40 g tummaa suklaata
30 g kirsikkahilloa, eli koko pienen pieni purkki
10 g hunajaa
10 g voita

Sulata kaikki paitsi voi kattilassa, kun täyte on vähän viilennyt sekoita mukaan voi ja täytä pikkuleivät. Täyte ei tällä yhden kirsikkahillon pikkupurkki riitä kovinkaan monene pikkuleivän väliin mutta pikkiset on mitä maukkaimpia ilman täytettäkin. Itse sulatin kaikkien sääntöjen vastaisesti suklaan suoraan kaasuhellalla, se onnistuu ihan hyvin kun vähän seuraa mitä tekee.

työkaluja


kuoret


ylijäämä voitelumunasta voi vääntää vaikka riisinuudelit


1 kommentti:

pinea kirjoitti...

Onpa söpösiä. Suklaa-kirsikkatäyte kuulostaa ihanalta, täytyy pistää korvan taakse!

(...mutta kaulaamisesta mulle tulee vaan aina mieleen vesakon hävittäminen ;) )