maanantai 21. toukokuuta 2012

babaa-ba-daaba kahdelle inkiväärillä

Iloista inkivääriä!


Yhdistin kuukauden ruokahaasteen ja Pariisin bistrot-kirjan testaamisen. Kirjasta otin baba au rhummin eli rommisiirapissa liotetun baban ohjeen. Ohje vaikutti tosi kummalliselta koska baba on yleensä hyvin samallainen paljon sokeria ja voita sisältävä leipä tai pulla kun vaikka briossi mutta kirjan ohje oli lähinnä kakku johon laitettiin mausteeksi hiivaa. Baba ohjeissa on usein esitaikinoita, paljon nostamista ja vaivaamista mutta tässä vaan vaahdotellaan munia ja sokruja, hiiva ei varmaan edes ehdi tehdä muuta kun vähän haista taikinassa. Hiivalla maustettu quatre quarts-kakku.

Mutta lopulta kun nämä hukutti täysin siirappiin niin oli ne aika herkkua! Kermavaahto päällä olisi vielä parantanut.

kunnolla siirappia


baba inkiväärillä ja inkiväärisiirapilla
2 munaa
85 g sokeria
75 g vehnäjauhoa
30 g maitoa
30 g voita
10 g hiivaa

40 g kandeerattua inkivääriä paloteltuna pieneksi.

Vaahdota sokeri ja keltuaset. Lisää maitoon sulatettu hiiva, sulatettu voi ja jauhot vaahtoon. Vaahdota valkuiset ja kääntele massaan, lisää inkivääri. Lastaa massa muottiin ja paista 175 asteisessa uunissa puolisen tuntia tai kunnes pinta näyttää hyvältä ja kakku on sisältä valmis.

siirappi
80 g vettä
20 g hunajaa
20 g sokeria
10 g inkivääriä pikku paloina
vaniljaa, sitruuna tai muuta, ei tabascoa tai valkospulia

kiehuata kaikki aineet yhdessä ja siivilöi siirappi. Dippaa babat siirapissa, aseta ne nätisti lautaselle ja kauho päälle lisää siirappia. Babojen päälle kannattaa laittaa vaikka vähän kerma vaahtoa tai vanilja jädeä.

vähän myös hienostelua


grammamuunnoksen kuvitusta


2 kommenttia:

Tuuli kirjoitti...

Mmmmm... onpa herkku!

pinea kirjoitti...

Kuulostaa ihanalta - rakastan babaa, ja inkivääri tuo siihen varmasti kivan pikantin lisän! Sitä rommia päälle vielä niin... uiuiui ;)