en jaksa :/ Jostain syystä nyt päätyy nähin täytettyihin leipiin melkeen joka kerta kun alkaa kokkailemaan jotain. Tälläkertaa en sentänä taas tehnyt hämpurilaissämpylöitä vaan vähän ruisrouheella maustetun patongin ja täytin ne tonnikalamöhnällä ja salaatilla. Ostin vähän aikaa sitte Pirkan hiivaleipäjauhoja ja ne nyt ihmetyttää mua. Kahdella käyttökerralla taikinoista on tullut tosi kovia ja tummia, ensimmäinen oli niin kova ettei se edes oikeen noussut. Jos yhdestä leivästä olisi tullut liian kova ja kumma niin ajattelinsin vaan että olen punnannut jonkun väärin. Värin tummuuskin on kummaa, onhan tässä vähän ruisrouhetta mutta tosi vähän ja ei sillä tollasta tasasta ruskeutta saa aikaan. Leipäkin maistui siltä kun se olisi tehty grahamista tai kokoviljasta, ei mun perusjauho ole noin karkeaa. Voi siis olla ettei tätä leipää saa siis aikaan kun näillä samoilla jauhoilla.
Hienolla muodolla ei muuten mitään tekemistä tyylikkyyden kanssa, leivät vaan ei mahtuneet suorina uuniin.
ompa ruma viilto patonki250 g hiivaleipäjauhoja
170 g vettä
10 g ruisrouhetta
10 g oliiviöljyä
5 g pellavansiemeniä
3 g kuivahiivaa
Vaivaa kaikkia aineita 8 minuuttia, anna taikinan levätä tunti. Muotoile patongeiksi ja anna nousta 45 minuuttia.
siinähän ne
2 kommenttia:
Hei, noihan on ihan etanan näköisiä, kun ne matelee tosi laiskan näköisinä pitkin teitä.
Sopisko etanat sun patongin täytteeks?
niin ne oikeastaan näyttääkin :)
ja miksei etanat sopisi, jos niitä vähän pilkkoisi ja laittais johokin kastikkeeseen? kokonaiset ois varmaan vähän isoja palluroita sielä välissä
Lähetä kommentti