maanantai 6. kesäkuuta 2011

paluu hampurilaisuuteen

hassut pallerot tuoksuu ihastuttavilta


Aikasemmin
joskus testailin miten saa aikaan hampurilais ja hodarisämpylöitä ja lopputulos ainakin kohtuu mainio. Sämpylöistä tuli vaan jotenkin tosi raskaan olosia jostain syystä niin tähän uusinta versioon ajattelin koittaa kiinalaista tang zhong hommaa eli jauhon keittelyä. Jauhoa ei kyllä varsinaisesti keitellä vaan kuumennetaan kunnes se muuttuu kastikemaiseksi kiiltäväksi tökötiksi. Taikamössön pitäisi pystyä sitomaan leipään enemmän vettä ja tekemään siitä superhöttöä, niiku hampparit.


tang zhong
1 osa vehnäjauhoja
4 osaa vettä
eli vaikka
200 g vettä
40 g jauhoja

Sekoittele tahnaa tulella kattilassa kun se muuttuu kiiltäväksi kiisseliksi homma on valmis. Kiinteytyminen voi tapahtua yhtäkkiä ja sillon pitää sekottella tai homma palaa pohjaan. Tahnan voi säilyttää pari päivää jääkaapissa.
..Meniköhän noi osa hommat nyt oikein.

taikamassa


hampparisämpylä sämpylä 4kpl
240 g vehnäjauhoja, mitä vaaleampia sen höttösempi lopputulos
115 g vettä
50 g keitettyä jauhoa(tang zhong)
20 g maitojauhetta
20 g voita
10 g sokeria
10 g hiivaa
5 g suolaa
koristelu siemeniä

Sekoita jauhot ja maitojauhe yhteen, maitojauheklimpit on kamalia, lisää muut aineet. Sekoita aineita 3 minuuttia hitaalla tai kunnes ne on lähes yhdessä, vaivaa vielä nopeammalla 6 minuuttia. Anna taikinan levätä pöydällä noin 20 minuuttia. Jaa taikina neljään osaan ja pyöritä palloiksi(, pötkötä sitten pallot pitkulaisiksi, jos tulee hodaripullaa). Nosta pellillä tunti. Paista 225 asteisessa uunissa.

hamppari munakoisopihvillä


6 kommenttia:

Tee kirjoitti...

jesh! Tätä pitää kokeilla ensi tilassa, toivottavasti ei pala pohjaan jo ensi vaiheessa.

Ankerias Vipunen kirjoitti...

Tang zhong... Mistä oikein keksit näitä? Ihan pakko kokeilla tätäkin juttua.

Kalle kirjoitti...

Niin onko mitään kommenttia? Pääseekö tällä höttöburgerin jäljille?

aleksi kirjoitti...

ankerias: tastespotting sivulla kai törmäsin ekaa kertaa, oli niin kumma että piti testata.. tolla saa tosi höttöstä vuokaleipää aikaan

Kalla: jäljille pääsee mutta toi oli jostain syystä taas aika raskas

Nelle kirjoitti...

Hitsi, pitääpä kokeilla. Mulla on selvästi ollu hampurilaismieliteko jo monta päivää... Jos sais aikaan vaikka viikonloppuna!

Saivar kirjoitti...

Pakko vähän saivarrella:
Jos yksi osa on 40g, niin 200g on siinä tapauksessa 5 osaa. Yksi osa (40g) menee 5 kertaa 200g:aan.
Toisin sanoen 4 osaa vettä ja yksi osa jauhoja olisi 200g vettä ja 50g jauhoja. Tai 160g vettä, mikäli jauhoja halutaan 40g.

Ei mulla muuta. :)