torstai 16. kesäkuuta 2011

paraspiirakka

tosi tällanen äijänen ruoka taas työpäivän jälkeen


Tai ehkä lähes. Eilen tein heittämällä jonkun pika piirakan, pottuhiutaletta ja vehnää ja peruskamaa ja piirakasta tuli paras ii-kii-nää. Pohjasta tuli siis paras ikinä, sisällä oli joku mömmö kaikesta jota oli kaapissa. Tämä ohje on yritys tehdä sama uudestaan mutta mitaten. Perunaa ei ole paljoa mutta se onkin lisäaine tässä(hui iik iik) ja pehmentämässä taikinaa, taikina on kuin marsu tai pehmeä patja.

ohje kirjotettu sähkölaskun taa.. alla suomennos muutoksilla


pottupohja taskupiiraalle yhden hengen piirakka
90 g vehnäjauhoa
75 g viileää vettä
15 g öljyä
10 g pottuhiutaletta
3 g suolaa
3 g sokeria
2 g nousujauhetta

Anna perunan muhia(muhahtaa?) vedessä vähän aikaa, lisää loput aineet ja sekoittele nopeasti ilman turhaa vaivausta taikina yhteen. veden määrää saattaa joutua vähän muuttamaan koska eri perunahiutaleet luultavammin imee vettä eri verran, taikinan pitää olla tosi pehmeä mutta ei tahmainen. Pyörittele taikinasta pallero ja anna sen levähtää pöydällä sen aikaa kun uuni lämpeää ja teet täytteen. Täytteeksi kaikkea kivaa. Taputtele taikinapallo jauhotetulla pöydällä littanaksi, laita täytteet sen päälle ja sulje piiras niiku kuvassa näkyy.

veitsi, piiras ja se ohje3 kommenttia:

Heleen kirjoitti...

Noin ne parhaat ohjeet yleensä syntyvät, vahingossa, toistaminen onkin sitten toinen juttu. Blogin myötä on tullut tavaksi punnita ainekset (varmuuden vuoksi ainakin), ja kirjoittaa ylös ruutuvihkoon. Vaan kun ei aina saa omasta käsialastaan selvää :).

Jaana L kirjoitti...

Toi on just parasta, saatavilla olevista raaka-aineista keksitään purtavaa. Olen itse just nostanut tohon pöydälle 3 kpl eilisiä keitettyjä perunoita, grillatun kasslerpihvin, puolikkaan grillatun broilerin, uusia sipuleita sekä porkkanoita. Lisäksi tortilloja. Nyt mietin mitä niistä tehdään :)
Hm..... Tortillavuoka!

aleksi kirjoitti...

rakkaus on tortilla.. vuoka