sunnuntai 27. helmikuuta 2011

pekonifougasse

leipä, suklaa ja viinalasi


Pekoni on hyvää leivässä, suklaassa, banaanin ympäri kiedottuna ja krillattuna ja varmaan kaikessa. Tämä on toinen pekoni jonka olen koskaan ostanut ja tietty laiton sitä leipään. Tämmöseen varmaan kuuluisi "aidosti" laittaa lardonena, isompia pekonikuutioita mutta hyvin toi kaupan peruspekonikin toimii. Fougassehan on näitä erityisefekti juttuja jotka on todella näyttäviä ja kuitenkin lapsellisen helppoja tehdä, epi-patonki menee samaan sarjaan. Tämmönen leipä kaipaa kesää, puistoa ja ihmisiä joita voi hurmata hienoilla pullilla. Leipuri elää kehuista.

siellä kurkkaa pekoni!


Kuvissa oleva leipä on ensimmäinen versio josta tuli paremmat kuvat mutta huonompi leipä, liian vähän pekonia ja huonosti paistettu. Uunissa tuntuu olevan jotain vikaa koska se kuivaa tosi paljon eikä leipä oikeen suostunut ottamaan väriä.


pekonifougasse
240 g vehnäjauhoja
165 g vettä
5 g suolaa
5 g hiivaa
nelisen pötköä pekonia

Valmista pekoni rapeaksi paketin ohjeen mukaisesti. Vaivaa kaikkista aineista taikina, ensin hitaalla ja nopeammalla kuusi minuuttia. Lisää lopussa jäähtynyt, pilkottu pekoni. Anna taikinan levätä 30 minuutia ja riivaa sitä pallo, anna pallon levätä kymmenen minuuttia pöydällä ja littaa se littanaksi. Anna leivän nousta tunti. Tee raapalla tai jollain vehkeellä koriste leikkauset ja venyttele leipää vähän että viillot aukeaa paremmin. Paista kuumassa uunissa valmiiksi.

ja sitte se oli jo syöty


no mikä leipomo?


6 kommenttia:

cele kirjoitti...

Pekoni on hyvää.

Jaana kirjoitti...

Mä löysin tänään Stockalta pekonisämpylöitä (Kotiteollisuus-kyrsää sen sijaan en löytänyt) ja koemaistoin ne oivallisiksi. Miten mä en ole ennen tajunnut laittaa sämpylätaikinaan pekonibiittejä?

Pitkä kirjoitti...

no eromanga! olisko?

aleksi kirjoitti...

no oli se! tuo lihapiirakoiden kehto

Jaana kirjoitti...

Ootko maistanut Helsingin Leivän lihiksiä? Musta ne on parempia kuin Eromangan lihikset.

aleksi kirjoitti...

en ole kyllä.. mulla vaan sitä mestaa kohden pieniä epäluuloja kun oon kuullut juoruja :)

ei se eromangan mikään paras mustakaan ole mutta se on vaan niin iso ja pelottava.. nurmileivän nakki/lenkkimakkarapiiras on paras tämmösistä