sunnuntai 13. helmikuuta 2011

mustekalakaurakeksit

yh, tällasia tulee aina liikaa


Ensin pitää alottaa termien väännöllä. Keksejä ei tehdä taikinasta vaan massasta, oikeasti edes keksejä ei tehdä vaan pikkuleipiä. Tein siis Silläsipulin ohjeella kaurapikkareit. Niin harvoin teen tämmösiä että itse teossa eteen tulee ongelma; tahdon tunkea sekaan kaikkea kivaa jota nyt vaan sattuu olemaan kaapissa. Vaihtaa osan sokerista fariinisokeriksi, tunkea sekaan mantelijauhetta, ruskistaa voin jotka tietty tekisi leivonnaisesta ihan erillaisen. Tähän olin ensin laittamassa Bonnatin 100% suklaata jota ei ole tullut syötyä koska se on lähes kammottavin suklaa jota olen ikinä maistanut mutta sekaan päätyikin kuivia karpaloita ja mantelirouhetta.

se suklaa


Meinasin myös spritsata päälle koristeeksi mustekaloja kunnioittaen alkuperäistä mutta sitte muistin että tungin mikron kaappiin kun siitä kerran lensi lieskoja. Ilman mikroa en viitsi lusikallista suklaata alkaa sulattelemaan. Tähän olisi vaan saanut hyvin kuvattua kuinka tehdään oikeaoppinen spritsipussi suklaalle.


kaurapikkuleipä
120 g voita
95 g vehnäjauhoja
80 g sokeria
60 g kaurahiutaleita, isoa sorttia
2 g leivinjauhetta
hippu suolaa

sekaan esim:
30 g kuivattuja karpaloita
35 g mantelirouhetta


Vaahdota voi ja sokeri koneen käyttäen lapaa/melaa/sitä jolla ei tehä leipää eikä vatkata kermaa, en vaahdottamiseen juuri panostanut mutta kai se vähän vaahtoa muistutti. Lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet voisokerimassaan kun massa on tasainen lisää täytteet. Muotoile leivni paperilla massasta pötkäle ja pistä se lepuuttamaan jääkaappiin. Leikkaa viilenneestä pötköstä paloja, pistä pellille ja pelti takaisin jääkaappiin siksi aikaa että uuni lämpenee 150 asteeseen. Koristele mustekalojen kuvilla.

pötkäle


12 kommenttia:

Anni kirjoitti...

Yummy Yummy Yummy I've Got Some Love in Mi Tummy!

aleksi kirjoitti...

no on tosiaan kun söit kaikki!

Tsajut kirjoitti...

Meilläkin on viimeaikoina mennyt hurjia määriä kaurakeksejä; jos emme itse kerkeä niität uhoamaan, niin viimeistään vieraat tyhjentävät purkit :)

Janna kirjoitti...

hyhhyh, miltä se satarosenttinen maistuu? suolaselta? karvaalta? millä perkeleellä se pysyy koossa? onks siinä ainoastaan kaakaota ja vettä?

aleksi kirjoitti...

kitkerältä ne yleensä maistuu ja vähän tunkkaselta kaakaorasvalta.. maku jää pitkäksi aikaa suuhun.
se on periaatteessa pelkkää kaakaomassaa mutta niissä voi olla lisättyä kaakaovoitakin ja sillon ne on yleensä paremman makusia.

kovin hyviä 100% suklaat ei musta koskaan ole mutta jänniä testata.

Merituuli kirjoitti...

Ompa hieno kulmikas pötkäle. Mulla nyt termit ei ole likikään aina oikein, mutta maku ratkaisee ;).

Anni kirjoitti...

No hei, mä oon köyhä ja nälkäinen! Pikkuleipää ja sirkushuveja! (<--- ois muuten hyvä blogin nimi)

aleksi kirjoitti...

oli muuten kamalan vaikea leikata tollasia kun noi kuivatut karpalot oli jo tosi kuivia.. veitsi ei meinannut mennä läpi

Irene kirjoitti...

Vie se liekinheittäjä roskiin!

nami-hiiri kirjoitti...

"What is good to the taste is great for the soul" - tuohon uskoo aika moni ranskalainen, kun tuo suklaalevyn firma on ollut pystyssä jo vuodesta 1884.

Kuten kirjoitit 100% suklaa on harvoin maukasta - siksi en niitä itse osta, kuin vahingossa etiketin houkuttelemana.
Tuosta kääreestä ei ole edes houkutuslinnuksi.

Terv. www.nami-hiiri.com

aleksi kirjoitti...

100% suklaissa on yksi kyllä joka on tosi maukas, praluksen le 100%. se on tosi maukas.

aleksi kirjoitti...

..miten mä sain kirjotettua tohon kaksi kertaa "tosi maukas".